Szerző: Ady Krisztián

2003. július 14. 15:54

120 és 160 GB-os merevlemezt épít legújabb asztali DVD-rögzítőibe a Panasonic

[CDR-Info] A Matsushita Electric bejelentette, hogy két újabb beépített merevlemezzel rendelkező asztali DVD-íróval bővíti szórakoztatóelektronikai kínálatát. A Panasonic DIGA modellek két különböző méretű merevlemezzel lesznek kaphatók. A DMR-E100H és a DMR-E200H asztali DVD-író augusztustól lesz elérhető Japánban, a kisebbik E100H pedig ősztől bárhol megvásárolható lesz. Mindkét asztali készülékben helyet kap majd SD Memory Card és PCMCIA kártyahely, utóbbin keresztül más memóriakártyák fogadására is képesek lesznek a készülékek.

[CDR-Info] A Matsushita Electric bejelentette, hogy két újabb beépített merevlemezzel rendelkező asztali DVD-íróval bővíti szórakoztatóelektronikai kínálatát. A Panasonic "DIGA" modellek két különböző méretű merevlemezzel lesznek kaphatók. A DMR-E100H és a DMR-E200H asztali DVD-író augusztustól lesz elérhető Japánban, a kisebbik E100H pedig ősztől bárhol megvásárolható lesz. Mindkét asztali készülékben helyet kap majd SD Memory Card és PCMCIA kártyahely, utóbbin keresztül más memóriakártyák fogadására is képesek lesznek a készülékek.

A DMR-E100H készülékben 120 GB-os merevlemezt helyeznek el a Matsushita szakemberei, ezt a kisebbik DVD-írót szabadon meghatározott áron értékesíthetik majd a japán kereskedők. A DMR-E200H modellben 160 GB-os merevlemez lesz, melyet 198000 japán jenes, körülbelül 390000 Ft-os áron dob piacra a vállalat. A 120 GB-os merevlemez akár 160 órányi, az E-200H modell 160 GB-os merevlemeze akár 212 órányi videó rögzítését teszi lehetővé EP üzemmódban.

A DMR-E100H és E200H készülékek nem csak MPEG-2 kódolású, hanem MPEG-4 formátumú videoanyagok, házi felvételek visszajátszására is alkalmasak, emellett JPG és TIFF formátumú képekből is képesek diavetítést készíteni. A digitális videokamerák képét FireWire porton vagy analóg bemeneteken keresztül lehet a készülékekbe juttatni, majd DVD-lemezre írni.

Mindkét asztali DVD-író DVD-R vagy DVD-RAM lemezeket kezel. A DVD-RAM lemezek tartalma akár 100000-szer is törölhető, a lemezre rögzített tartalom pedig szabadon, akár képkockánként vágható. A merevlemezre rögzített adást akár 3-4x-es sebességgel is át lehet másolni DVD-lemezre.

Kapcsolódó cikkünk: Panasonic DMR-HS2 merevlemezes DVD-író: a minőségnek ára van

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról