Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 14. 12:58

Magyar fejlesztésű szoftver nyerte el a Flashforward2003 nemzetközi verseny egyik fődíját

Magyar sikert hozott a Flash programozók Oscar-díjaként is ismert Flashforward2003 nemzetközi verseny döntője: New Yorkban a hétvégén jelentették be, hogy a Mimóza Kommunikációs Kft. által fejlesztett Shaker online prezentációkészítő szoftvert választották a kiváló technológiai megvalósítás kategória legjobbjának. Magyar szoftverfejlesztő cég első ízben nyert a világ legrangosabb Flash-technológiai seregszemléjén, amelyet a Macromedia Corporation védnöksége alatt immár negyedik éve rendeznek meg.

Magyar sikert hozott a Flash programozók Oscar-díjaként is ismert Flashforward2003 nemzetközi verseny döntője: New Yorkban a hétvégén jelentették be, hogy a Mimóza Kommunikációs Kft. által fejlesztett Shaker online prezentációkészítő szoftvert választották a "kiváló technológiai megvalósítás" kategória legjobbjának. Magyar szoftverfejlesztő cég első ízben nyert a világ legrangosabb Flash-technológiai seregszemléjén, amelyet a Macromedia Corporation védnöksége alatt immár negyedik éve rendeznek meg.

A Shaker Flash-alapú prezentációkészítő-szoftver az idei párizsi Comdex kiállításon mutatkozott be. A termék fejlesztésekor a Mimóza szakemberei -- köztük az első magyar Macromedia FlashMX tanúsítvánnyal rendelkező programozó -- abból a felismerésből indultak ki, hogy piaci igény van olyan egyszerűen használható prezentációkészítő alkalmazásra, amellyel látványos, egyedi, a céges arculatot egységesen hordozó prezentációk készíthetők.

A látványos megjelenítés érdekében az internetes tartalomszolgáltatást forradalmasító Flash-technológiára esett a választás. A Shaker lehetőséget ad arra, hogy egy átlagos felhasználó is professzionális és kreatív animációkkal színesített prezentációkat készíthessen, emellett a termék szerkesztői sablonokon alapuló működésével biztosítja a céges arculat mindenkori konzisztens megjelenését.

Online elérhetőségének köszönhetően a Shakerrel készített prezentációk bármikor, bárhonnan elérhetők, a termék használatához csak egy böngészőre és internetkapcsolatra van szükség. A Shaker fejlesztése nem állt meg a prezentációszerkesztő funkció elkészítésénél, a szoftver online keretrendszere a munka, különösen a csapatmunka minden fázisát támogatja. Fájl-megosztás, fórum, üzenőfal, online és offline előadási lehetőség segíti a prezentáció készítőit, előadóit és a döntéshozókat az együttműködésben.

Alapkoncepció volt a szoftver fejlesztésekor az egyszerűség: a Shakerben minden szerkesztőfunkció egyetlen kattintással elérhető, használatát -- a felhasználói tesztek alapján -- bárki 90 perc alatt könnyen elsajátítja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról