Szerző: Ady Krisztián

2003. július 15. 17:27

4x-es újraírásra képes az AOpen új DVD-írója

Bár a leggyorsabb DVD-író megtisztelő -- és tiszavirág életű -- címéről lemaradt az AOpen tegnap bejelentett, PC-khez készített belső DVD-írója, az tény, hogy az új készülék pillanatnyilag a leggyorsabb DVD+RW újraíró a piacon. Bár a Plextor minap bemutatott sebességrekorder DVD-írója 8x-os DVD+R írásra képes, az újraírható +RW lemezeket az a készülék is csak 4x-es sebességgel égeti.

Bár a "leggyorsabb" DVD-író megtisztelő -- és tiszavirág életű -- címéről lemaradt az AOpen tegnap bejelentett, PC-khez készített belső DVD-írója, az tény, hogy az új készülék pillanatnyilag a leggyorsabb DVD+RW újraíró a piacon. Bár a Plextor minap bemutatott sebességrekorder DVD-írója 8x-os DVD+R írásra képes, az újraírható +RW lemezeket az a készülék is csak 4x-es sebességgel égeti.

Az AOpen ráadásul már szállítja is a DRW4410 típusjelzésű DVD-íróját az üzletekbe, miközben a Plextor készüléke még várat magára. Az új Aopen író természetesen nem csak DVD-lemezeket képes kezelni, hanem 24x-es CD-íróként és 10x-es CD-újraíróként is használható. A mai trenddel ellentétben ez a meghajtó nem kezeli a DVD Forum formátumait, tehát a mínuszos jelzésű lemezeket nem tudjuk vele megírni, a licencdíjon való spórólás azonban igen jótékonyan hat a készülék végfelhasználói árára.

A készülék dobozában nem csak a DVD-írót, hanem Ahead Nero 5 CD/DVD-író programot, Cyberlink PowerDVD szoftveres DVD-lejátszó alkalmazást, neoDVD4, Video Studio 7, InCD3 szoftvereket találhatunk.

A 4x-es újraírási lehetőséget kiaknázva kevesebb mint 15 perc alatt tölthetünk meg egy 4,7 GB-os, egyoldalas, egyrétegű DVD-lemezt adatokkal vagy otthoni videofelvételeinkkel. Az AOpen DRW4410 4X-es DVD-író meghajtó ajánlott végfelhasználói ára csupán 170 dollár.

A készülék ATAPI felületen keresztül csatolható a PC-hez, 2 MB-nyi átmeneti tárolóval rendelkezik és természetesen támogatja a JustLink -- bufferkiürülés esetén is folytonos írást biztosító -- technológiát. A DVD-író vízszintes és függőleges helyzetben is használható, a kisebb házzal rendelkező felhasználók számára pedig fontos lehet, hogy a belső meghajtó 191,4 mm mély.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról