Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 8. 16:26

Az Ericsson Magyarország szakemberei Vodafone Live! szolgáltatást telepítettek Egyiptomban

A Vodafone Egypt az Ericssont választotta a Vodafone live! szolgáltatást működtető, kulcsrakész GPRS, MMS, MML és azonnali üzenetkezelési megoldások szállítására és telepítésére.

[HWSW] A Vodafone Egypt az Ericssont választotta a Vodafone live! szolgáltatást működtető, kulcsrakész GPRS, MMS, MML és azonnali üzenetkezelési megoldások szállítására és telepítésére.

A feladat egy teljesen új IP struktúrán alapuló GPRS/MMS/MML/WAP Gateway, Billing Gateway és IMPS megvalósítása és integrálása volt -- egy ütemben -- a meglévő hálózati struktúrába. A projekt tartalmazott egy demorendszert is, amelyet a magyar, lengyel és horvát Ericsson munkatársai rekordidőnek számító 3 hét alatt állítottak munkába.

A Cairo Telecom kiállításon ezen a tesztrendszeren keresztül mutatták be (MMS GPRS-en) a Vodafone live!-ot, és ez szolgált pilot programként a világszintű szolgáltatás elindítását megelőzően. A feladat teljesítése a szerződés aláírásától számított 5 hónap alatt valósult meg az Ericsson nemzetközi csapatának együttműködése révén. A nyolc ország munkatársaiból álló nemzetközi projektet Török Miklós, az Ericsson Magyarország projekt menedzsere irányította.

Az Ericsson Magyarország mérnökei a projektmenedzsmentért, a megvalósításért, a rendszerintegrációért és a támogatásért voltak felelősek. A megrendelői megoldások és az értékesítés-támogatás területén dolgozó lengyel szakemberek tervezték a megrendelő igényeihez igazított megoldást. A mobilszolgáltató részére a legújabb IP-technológián alapuló, egyedülálló csomagkapcsolt hálózatot (mobil csomagkapcsolt gerinchálózatot) hozták létre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról