Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 7. 11:28

Egyre népszerűbb az SAP NetWeaver

[Mmd] Egyre népszerűbb az SAP NetWeaver -- jelentette be az SAP AG a floridai

[Mmd] Egyre népszerűbb az SAP NetWeaver -- jelentette be az SAP AG a floridai Orlandóban megrendezésre került SAPPHIRE'03 elnevezésű, vállalati ügyfelek számára szervezett konferencián. A cég idén januárban bejelentett nyílt integrációs és alkalmazás platformját egyre több vállalati ügyfél használja növekvő hatékonysági mutatók mellett.

Az SAP NetWeaver nagyteljesítményű technológiai platformot nyújt a mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) és a mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) SAPPHIRE '03-on bejelentett új verzióihoz. Az SAP NetWeaverrel az új megoldások lehetővé teszik a teljes értékláncra kiterjedő üzleti folyamatok teljeskörű menedzselését az alattuk lévő technológiai platform módosítása nélkül.

"Az SAP NetWeaver mintaképül szolgál a többi nagy alkalmazásgyártó számára" -- állítja Jennifer Chew, a Forrester Research Inc elemzője a június 12-ei IDG News Service híreinek egyikében. "A gyártók nem lehetnek többé sikeresek, ha kizárólag üzletifolyamat-megoldásokat árulnak. Az integráció, a munkafolyamat-menedzsment, az üzleti intelligencia és az elemzések egyaránt fontos funkciók, amelyek technológiai összekapcsolódását is meg kell oldani."

Az SAP beszámolt arról is, hogy egyre szélesebb körben támogatják a partnerek az SAP NetWeaver-t. A meglévő és az új SAP partnerek egyfelől kiegészítő alkalmazásokat fejleszthetnek az SAP NetWeaver technológiához, valamint a platformon futó saját alkalmazásokat is készíthetnek. Az SAP NetWeaverre épülő, értéknövelt partner-megoldásokkal kiaknázható a meglévő rendszerekbe és tudásba fektetett tőke. A NetWeaver januári bejelentése óta több mint 100 partner állt az SAP mellé, többek között a Heiler Software és az iWay Software is.

Az SAP bejelentette továbbá, hogy a mySAP CRM és a mySAP SCM legfrissebb verziói már az SAP Enterprise Services Architecture használatával készültek, amivel az SAP célja, hogy a webes szolgáltatásokat vállalati szintű üzleti megoldásokban felhasználja és SAP NetWeavert teljes körűen alkalmazza. A mySAP CRM immár nyílt, rugalmas, együttműködő szolgáltatási architektúrára épül, amely az SAP és nem-SAP rendszereket -- így a .Net és a J2EE szabványokat is -- egyaránt támogatja.

E beépített integráció révén a mySAP CRM ügyfelek egyetlen platformon belül használhatják ki a széleskörű integráció előnyeit. Az SAP NetWeaverrel a mySAP SCM ügyfelek még hatékonyabban elemezhetik szállítóilánc-adataikat (SAP Business Intelligence) és integrálhatják a mySAP SCM-et a szállítóknak a tűzfalon kívül futó alkalmazásaival (SAP Exchange Infrastructure). A mySAP Supplier Relationship Management (mySAP SRM) legfrissebb változata pedig az SAP NetWeaver nagyteljesítményű funkcióit használja fel az együttműködés biztosítására (SAP Enterprise Portal), az információ harmonizálására (SAP Master Data Management) és a vállalatok összekapcsolására szállítóikkal (SAP Exchange Infrastructure). A mySAP ERP is az SAP NetWeaver portálfunkcióira épít a használat leegyszerűsítése és az oktatási költségek csökkentése érdekében és kihasználja adatcsere-infrastruktúráját a nem-SAP megoldásokkal való költséghatékony integráció érdekében.

Az SAP NetWeaver az SAP összes mai megoldása alatt futó platform. A meglévő ügyfelek számára az SAP NetWeaver az SAP megoldások -- például a mySAP CRM, a mySAP SCM és a mySAP SRM - legfrissebb verzióival együtt érkezik. Megvásárolható az ügyfél normál frissítési folyamatának részeként is, de a már meglévő rendszerekhez is hozzáadható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról