Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 3. 13:57

A Scandinavian Airlines járatain is elérhető lesz az internet

A Sacandinavian Airlines szerdán bejelentette, hogy 11 repülőgépét szereli fel a Connexion technológiával, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a járatok fedélzetén vezeték nélküli technológiával szélessávú kapcsolaton keresztül internetzhessenek.

A Sacandinavian Airlines szerdán bejelentette, hogy 11 repülőgépét szereli fel a Connexion technológiával, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a járatok fedélzetén vezeték nélküli technológiával szélessávú kapcsolaton keresztül internetzhessenek.

A légitársaság közleménye szerint az internetkapcsolathoz szükséges berendezéseket 2004-ben kezdik felszerelni a repülőgépekre, azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely gépeken és mely járatokon lesz elérhető a szolgáltatás. A Connexiont kifejlesztő Boeing és a SAS nem hozta nyilvánosságra az ügylet pénzügyi részleteit, azt azonban közölték, hogy a megállapodást később több repülőgépre is ki lehet majd bővíteni.

"Az északi régió a világ egyik legsűrűbben informatizált területe és a kommunikációs képesség az utasaink fontossági listáján előkelő helyet foglal el" -- közölte Jens Willumsen, az SAS termékmenedzsere. "Ismerjük a vezeték nélküli technológia előnyeit és a fejlődése miatt egyértelmű választás volt."

Noha az internetezéshez szükséges berendezések sok helyet foglalnak és a megnövekedett tömeggel is számolni kell, valamint a repülőgépek személyzetés is ki kell képezni a használatukra, a legnagyobb problémát mégis az jelenti hogy a légitársaságok egyelőre nem biztosak benne, hogy nyereségesen tudják üzemeltetni a szolgáltatást.

"A legnagyobb kérdés, hogy az utasok hajlandóak-e fizetni és hogy a légitársaságok nyereségesen tudják-e üzemeltetni a szolgáltatást" -- mondta Terrance Scott, a Connexion szóvivője. "A piackutatásaink azonban arra engednek következtetni, hogy egyre több business-utas választ légitársaságot annak alapján, hogy gépein elérhető-e az internet."

A Lufthansa egyes járatain már idén január óta elérhető a Connexion technológiával nyújtott szélessávú internetszolgáltatás, nemrégiben pedig a British Airways is jelezte, hogy hamarosan elindítja saját szolgáltatását. Eközben amerikai légitárasaságok is kísérleteznek ezzel a technológiával.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról