Szerző: Ady Krisztián

2003. július 2. 11:38

A Matsushita a Kent Displays technológiáját licenceli új elektronikus könyveihez

Fellebbent a fátyol a Matsushita nemrég bemutatott elektronikus könyveiben található különleges LCD-panelről: a Kent Displays ma jelentette be, hogy a Matsushita licenceli a vállalat cholesteric-alapú, rendkívül alacsony energiafogyasztású LCD-techológiáját. A monokróm Ch-LCD kijelzők csupán a tartalom frissítésekor igényelnek energiát, ezért rendkívül energiatakarékosak.

Fellebbent a fátyol a Matsushita nemrég bemutatott elektronikus könyveiben található különleges LCD-panelről: a Kent Displays ma jelentette be, hogy a Matsushita licenceli a vállalat "cholesteric"-alapú, rendkívül alacsony energiafogyasztású LCD-techológiáját. A monokróm Ch-LCD kijelzők csupán a tartalom frissítésekor igényelnek energiát, ezért rendkívül energiatakarékosak.

A kijelzőt tartalmazó eszközök, elektronikus könyvek és egyéb hordozható készülékek képernyőjén a megjelenített tartalom további energiafogyasztás nélkül is olvasható marad. A közelmúltban a tajvani Megamedia jelentette be, hogy megkezdte ezen új technológiával készített monokróm, "cholesteric"-LCD (Ch-LCD) kijelzői próbapéldányainak gyártását. A cég 3,8, 6,4, 7 és 7,5"-os kijelzőket fejlesztett ki elektronikus könyvek, úgynevezett e-bookok és más hordozható eszközök számára.

A Matsushita "sigma" elektronikus könyveibe építi majd be Ch-LCD technológián alapuló kijelzőket, így ezek a készülékek akár hat hónapig is üzemelhetnek két darab ceruzaelem segítségével. A "sigma" e-könyvek két kijelzőt tartalmaznak majd, mely a széthajtott könyv két oldalát szimbolizálja.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról