:

Szerző: roberto

2003. július 1. 10:49

Letölthető a Mozilla böngészőprogram-csomag 1.4-es verziója

[Mozilla.org, HWSW] Megjelent az egyik legnépszerűbb keresztplatformos, nyílt

[Mozilla.org, HWSW] Megjelent az egyik legnépszerűbb keresztplatformos, nyílt forráskódú böngészőprogram-csomag, a Mozilla 1.4-es verziója. A kiadást több fejlesztői verzió, majd három kiadásra jelölt (RC) tesztváltozat előzte meg, ami jelzi, hogy az 1.4-es széria -- a Mozilla fejlesztési útitervben leírtaknak megfelelően -- az eddigi stabil, külső fejlesztőknek is ajánlott 1.0-s ág szerepét fogja átvenni. A programcsomagot érintő alapvető változtatások az 1.4-es kiadást követő fejlesztői ágakban várhatóak. Amint arról korábban már beszámoltunk, a Mozillát több, önállóan is futtatható program együttesévé (Mozilla Firebird, Mozilla Thunderbird) fogják átalakítani, miközben az alapok, a Gecko és a XUL felület megmaradnak.

A 1.4-es verzió újdonságai közt találjuk az NTLM hitelesítést használó Microsoft web- és proxy szerverekkel való kommunikáció képességét, a böngészőfüles oldalak egyedi kezdőlapbeállítási lehetőségeit, a Mozilla Mail (a csomag levelezőprogramja) apróbb újdonságait, köztük a spamszűrő finomításait, továbbá a Composerben (HTML-szerkesztő) a táblázatok és képek egérrel való átméretezését. A szoftver Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra fordított binárisait, valamint a teljes forráskódot szokás szerint a www.mozilla.org-ról tölthetjük le. A Linux rendszerekre fordított binárisok a GCC 3.2-es verziójával készültek, így Linux alatt csak a legújabb, 1.4.2-es Sun Java futtatókörnyezethez mellékelt, szintén GCC 3.2-vel fordított Java plugin használható együtt a Mozilla friss kiadásával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:43

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.