:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 30. 12:43

Xbox-hackerek fenyegetik a Microsoftot

[ZDNet] Egy, az Xbox konzol biztonsági funkcióit kutató csoport állítása szerint megtalálta a módját annak, hogyan lehet a konzolon Linux operációs rendszert futtatni anélkül, hogy a hardvert módosítani kellene.

[ZDNet] Egy, az Xbox konzol biztonsági funkcióit kutató csoport állítása szerint megtalálta a módját annak, hogyan lehet a konzolon Linux operációs rendszert futtatni anélkül, hogy a hardvert módosítani kellene.

A magát megnevezni nem kívánó csoport azt követeli a Microsofttól, hogy tárgyaljon egy hivatalos Linux boot loader kiadásáról, ellenkező esetben a csoport nyilvánosságra hozza azokat a biztonsági réseket, amelyeket kutatásaik során felfedeztek. A csapat -- állítása szerint -- már többször is fel akarta venni a kapcsolatot a Microsofttal, azonban a vállalat egyetlen megkeresésükre sem reagált.

A hackerek célja, hogy a Microsoft adjon ki egy hitelesített Linux boot loadert a konzolhoz, így a szabad operációs rendszer hardveres módosítás nélkül is futna az Xboxon. A hitelesített szoftver természetesen csak a Linux futtatását tenné lehetővé, a másolt játékok futtatására nem lenne lehetőség -- állítja a csoport.

Amennyiben a Microsoft nem tárgyal a hackerekkel, akkor pár héten belül nyilvánosságra hozzák az összes biztonsági rést, amelyeket kutatásaik során feltártak. Ennek eredményeképp a másolt játékok is futtathatóak lennének a konzolon anélkül, hogy a hardvert módosítani kellene -- állítja a csoport. "Ezt minden lehetőség szerint el szeretnénk kerülni" -- áll a hackerek közleményében.

"Tiszteletben tartjuk mások szellemi tulajdonát és elvárjuk hogy más is tartsa tiszteletben a miénket. Az elsődleges aggodalmunk a játékok hamisításával kapcsolatos, amely minden Xbox-fejlesztőt érzékenyen érintene" -- áll a Microsoft közleményében. A vállalat műszaki és jogi kérdéseket is megvizsgál a csoport fenyegetéseivel kapcsolatban és hamarosan hivatalosan is reagál a megkeresésre.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 19:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.