Szerző: Ady Krisztián

2003. június 20. 13:09

PC-hez optimalizált mini digitális kamerát mutatott be a Samsung

[Clubic.com] Különleges, hobbi videósok által használható játékszert dob piacra szeptembertől a Samsung. A vállalat legújabb digitális kamerája kifejezetten PC-s felhasználók számára készült. A Camwood-9 a digitális kamerák döntő részével ellentétben nem Mini-DV kazettára dolgozik, hanem 1,5 GB-os kapacitású Microdrive-ra rögzíti a felvételeket. A videoanyagot normál PAL felbontás helyett 640x480 pixeles felbontásban rögzíti a készülék, az általánosnál alacsonyabb felbontást ellenben 10x-es optikai zoommal egészítette ki a Samsung.

[Clubic.com] Különleges, hobbi videósok által használható "játékszert" dob piacra szeptembertől a Samsung. A vállalat legújabb digitális kamerája kifejezetten PC-s felhasználók számára készült. A Camwood-9 a digitális kamerák döntő részével ellentétben nem Mini-DV kazettára dolgozik, hanem 1,5 GB-os kapacitású Microdrive-ra rögzíti a felvételeket. A videoanyagot normál PAL felbontás helyett 640x480 pixeles felbontásban rögzíti a készülék, az általánosnál alacsonyabb felbontást ellenben 10x-es optikai zoommal egészítette ki a Samsung.

A Camwood-9 nem MPEG-2 formátumban, hanem az alacsonyabb bitrátán is kiváló minőséget biztosító MPEG-4-ben tárolja el a videofelvételeket. A készülékbe helyezett 1,5 GByte-os Microdrive-ra 1 órányi videót képes felvenni a készülék. Az AVI állományokat nagy adatátviteli sebességet biztosító USB2.0 felületen keresztül tölthetjük át a számítógépbe, a készülék cserélhető merevlemezként látszik az operációs rendszerek alatt.

A Camwood-9 diktafon és MP3-lejátszó funkcióval is rendelkezik, súlya mindössze 185 gramm. Befoglaló méretei: 63 x 33 x 103 mm. A készülék ára meglehetősen borsos lesz, Európában körülbelül 1000 eurós áron kerül az üzletekbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról