Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 16. 16:56

Felgyorsulhat a PeopleSoft és a J.D. Edwards integrációja

Bob Dutkowsky
Bob Dutkowsky
A PeopleSoft és a J.D. Edwards kiegészítette egyesülési megállapodását annak érdekében, hogy az ügylet hamarabb lezárulhasson. Az 1,7 milliárd dollár értékű részvénycserés felvásárlás immár részvénycserét és készpénzes ügyletet is magában foglal.

A cél, hogy az Oracle ellenséges felvásárlási ajánlatát kivédjék a felek. Mint ismeretes, az Oracle pár nappal a PeopleSoft és a J.D. Edwards megállapodása után 5,1 milliárd dolláros készpénzes ajánlatot tett a PeopleSoft részvényeire.

A PeopleSoft és a J.D. Edwards legújabb megállapodása értélmében utóbbi cég 863 millió dollárért és 52,6 millió részvényért kerül előbbi tulajdonába. A J.D. Edwards részvényesei 7,05 dollárt és 0,42 PeopleSoft papírt kapnak minden egyes J.D. Edwards részvényért -- de választhatják a korábbi ajánlatot is, amely szerint 0,86 PeopleSoft részvény jár nekik.

"A záradékolt nyilatkozat lehetővé teszi a cégek számára a rövid távú pénzügyi szinergia megteremtését és a részvényesek érdekeinek hosszú távon való figyelembevételét is" -- mondta Bob Dutkowsky, a J.D. Edwards elnök-vezérigazgatója.

A két vállalat szerint az egyesülés révén a 2004-es évben már 150-200 millió dolláros megtakarítás érhető el, korábban a vezetők csak 80 millió dolláros költségcsökkentést becsültek a közös működés első évére. A PeopleSoft és a J.D. Edwards közölte, hogy az új megállapodás "minimalizálja az ügyfelek bizonytalanságát", valamint felgyorsítja az integrációs folyamatot.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról