Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 16. 13:19

A Nokia bemutatta 6600 mobiltelefonját

A Nokia a mai napon, egy Helsinkiben rendezett sajtótájékoztatón lebbentette fel a fátylat legújabb mobiltelefonjáról, a 6600 modellről. A beépített kamerával rendelkező készüléket a gyártó elsősorban üzletembereknek szánja.

A Nokia a mai napon, egy Helsinkiben rendezett sajtótájékoztatón lebbentette fel a fátylat legújabb mobiltelefonjáról, a 6600 modellről. A beépített kamerával rendelkező készüléket a gyártó elsősorban üzletembereknek szánja.

A háromsávos (GSM 900/1800/1900 MHz)készülék beépített személyi információkezelőt (PIM), biztonságos e-mail klienst, valamint XHTML böngészőt is tartalmaz. A Series 60 szoftverplatformra épülő Nokia 6600 a negyedik negyedév során jelenik meg Európában, Afrikában és a Távol-Keleten.

A Nokia 6600 beépített, 2x digitális zoommal felszerelt kamerájával VGA felbontású fotókat vagy hangos videókat lehet rögzíteni. A felvett anyagok megtekintését 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes, nagyfelbontású kijelző biztosítja. A készülék képes RealVideo vagy 3Gpp formátumú streaming video fogadására is. A képek és videók multimédiás galériába rendezhetők.

A telefonban található SMIL (Synchronized Multimedia Integration Language) segítségével, szövegek, hangok és képek felhasználásával a felhasználók multimédiás prezentációkat készíthetnek, küldhetnek és fogadhatnak. A vállalat közleménye szerint a SMIL egy egyszerű scriptnyelv, amelyben leírható a multimédiás prezentáció forgatókönyve.

A GSM hálózatokon kívül a Nokia 6600 támogatja a GPRS és HSCSD kapcsolatot is, emellett beépített Bluetooth adóvevővel és infravörös csatolóval is rendelkezik. A cég közleménye kiemeli, hogy az "integrált TCP/IP technológiának" köszönhetően a fájlok letöltése a Nokia 6600 esetében rendkívül gyors. A vállalati felhasználók számára a kommunikációt SSL és VPN kliens teszi biztonságossá. A telefont természetesen "mobil pénztárcával" is ellátták, így biztonságosan lehet vele online vásárolni.

A Series 60 platformra épülő telefonra a felhasználók Symbian 7.0, Java és MIDP kompatibilis alkalmazásokat is letölthetnek. A készülék 6 Mbyte beépített memóriával rendelkezik, de az értékesítési csomagban egy 32 Mbyte kapacitású MMC memóriakártya is található. A készülék természetesen lehetőséget ad a menü, a hátterek, a hangok és a képek testreszabására. A Nokia 6600 természetesen polifónikus csengőhangok megszólaltatására is képes.

A finn cégtől származó adatok szerint a 6600 világosszürke és rózsaszín kivitelben kerül forgalomba. A készülék 122 grammot nyom, egy akkumulátor-feltöltéssel 4 óra beszélgetést vagy 10 nap készenlétet biztosít.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról