:

Szerző: Ady Krisztián

2003. június 11. 19:34

Vezeték nélküli internet az Egyesült Államok 200 kamionparkolójában

[News.com] Újabb példát láthatunk az egyesült államokbeli vezeték nélküli internetelérési pontok, úgynevezett hotspot-ok számának drasztikus növekedésére: a knoxville-i IdleAire Technologies a cég eddigi legnagyobb beruházásaként 200 kamionparkolóban épít ki Wi-Fi technológiájú internetelérési helyeket az Egyesült Államok 35 államában. A vállalat kiegészítőket és egyéb termékeket gyárt kamionok számára.

[News.com] Újabb példát láthatunk az egyesült államokbeli vezeték nélküli internetelérési pontok, úgynevezett "hotspot"-ok számának drasztikus növekedésére: a knoxville-i IdleAire Technologies a cég eddigi legnagyobb beruházásaként 200 kamionparkolóban épít ki Wi-Fi technológiájú internetelérési helyeket az Egyesült Államok 35 államában. A vállalat kiegészítőket és egyéb termékeket gyárt kamionok számára.

Az IdleAire projektje megvalósítását követően már nem csak kavéházakban, éttermekben, kormányhivatalokban, repülőtereken és egyéb nyilvános helyeken lehet majd vezeték nélküli internetet használni, hanem az ország fejlettebb kamionparkolóiban is. Ezek a légkondícionált megállók nem csak pihenési, zuhanyzási, vásárlási szolgáltatásokat, bankkártyával fizethető távolsági hívásokat nyújtanak majd az országút vándorainak, hanem vezeték nélküli internetet is.

A szolgáltatási kör vezeték nélküli internettel történő bővítése az új törvények életbe lépését követően még indokoltabbnak tűnik, a nemrég bevezetett szabályozás értelmében ugyanis 10 óra folyamatos vezetést követően legalább 8 óra pihenőt kell tartani a sofőröknek. Ez a hosszú "kényszerpihenő" mozi és egyéb szórakoztató szolgáltatásoknak is helyet ad ezeken a pihenőkön.

Az IdleAire új szolgáltatása óránként 1,25 dollárba, naponta 3 dollárba vagy havonta 25 dollárba kerül majd. A vállalat megállapodást kötött a Boingo Wireless és az iPass vezeték nélküli szolgáltatókkal is, így az előfizetők a két cég országos hálózatát is használhatják majd felhasználói nevükkel és jelszavukkal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 20:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.