Szerző: Vörös Péter

2003. június 11. 09:41

Az Intel pénzügyi vezérigazgatója szerint a flash memória üzletágat leszámítva a cég gyártókapacitásai megfelelnek a keresletnek

Andy Bryant
Andy Bryant
Andy Bryant, az Intel pénzügyi vezérigazgatója kedden kijelentette, hogy a processzor- és lapkakészlet-üzletágban a gyártókapacitások megfelelnek a keresletnek, míg a flash memória részlegnél nagy a kihasználatlan kapacitás, amelyet a cég év elejei, túlzottan optimista árazási taktikája okozott.

Egy New Yorkban tartott technológiai konferencián Bryant elismerte, hogy az Intel hibázott az év elején, amikor arra számított, hogy a (többek között MP3-lejátszókban, digitális kamerákban és mobiltelefonokban) flash memóriachipek iránti kereslet emelkedni fog és emiatt megemelte árait. Az első negyedévben az Intel elkönyvelt egy tételt a vállalat túlzott flash piaci kapacitása miatt.

Az Intel flash memóriachipek árának emelkedése miatt az ügyfelek más, olcsóbb forrásokhoz fordult, ez pedig ahhoz vezetett, hogy az Intel gyártókapacitásainak egy része kihasználatlanul van. Bryant közölte, hogy ha az Intel nem tudja visszaszerezni az elvesztett piaci részesedést a flash memória üzletágban, akkor a cégnek másképpen kell megoldania a kapacitásfelesleg kérdését.

Ami a Samsung Electronics belépését illeti a flash memória piacra, Bryant elismerte, hogy jelentősen megnehezül majd a verseny ezen a területen. A pénzügyi vezető ezzel együtt elmondta, hogy a dél-koreai óriás belépése sem változtathatja meg alapjaiban az Intel stratégiáját ezen a piacon. A Samsung a harmadik negyedévben kezdi el a DRAM chipek és flash memória chipek tömeggyártását egy bővítendő gyárban, amely Hwasungban (Kyunggido), Szöultól délre található.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.