:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 27. 16:50

Maradéktalanul teljesítette az elmúlt évre vonatkozó terveit a HP Magyarország

Dr. Beck György
Dr. Beck György
[Noguchi, HWSW] 2003 május 7-én múlt egy éve, hogy a HP és a Compaq egyesülésével létrejött a világ meghatározó informatikai vállalata, az új HP. Az elmúlt egy év során kiemelt figyelem övezte a cég minden lépését. Az elemzők, szakértők arra keresték a választ, hogy a HP-nek sikerül-e, ami egyáltalán nem általános a vállalati egyesülések világában: az eredeti célok megvalósításával sikeres és hosszú távon megalapozott növekedési pályára állítani a céget. A mai napon a HP Magyarország az itthoni piacon elért eredményekről számolt be.

"Egy cégegyesülés eredményeit sokféle módon mérhetjük, ám a legbeszédesebb mutató mégis az, hogy az egyesülés előtt külön-külön és utána együtt milyen forgalmi eredményeket látunk" -- kezdte értékelését Dr. Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója. "Egy éve első közös sajtótájékoztatónkon azt a feladatot adtuk magunknak, hogy egy meg egy legyen több kettőnél. Örömmel jelenthetem, hogy a végeredmény közel 2,1 lett!"

A HP Magyarországon megerősítette pozícióit a nagyvállalati számítástechnika piacán. A hagyományosan erős pozíciójú Alpha szerver eladások az elmúlt egy évben is meghatározóak voltak, emellett azonban folyamatosan erősödtek a HP UNIX eladások, valamint több jelentős üzletet kötött az üzletág az Itanium-alapú rendszerek bevezetésére. Tovább nőtt a Superdome installált bázis is. A HP stabilan vezeti a tárolórendszerek és az iparági szabványos (Intel-alapú) szerverek piacát is -- mondta Beck György.

A képalkotási és nyomtatási üzletág legfontosabb stratégiai célkitűzése az elmúlt évre nézve a piaci részesedés stabil megtartása volt. Dr. Czinege László, az üzletág vezetője elmondta, hogy a divízió maradéktalanul teljesítette a kitűzött terveket, a nyomtatók piacának továbbra is mintegy kétharmadát birtokolja. Czinege rámutatott, hogy a HP következő nagy feladatának az otthoni felhasználók megnyerését tekinti, a vállalatokkal összehasonlítva ugyanis ez a piaci szegmens egyelőre rendkívül alulfeljlettnek tekinthető.

A fogyasztók megnyerése érdekében a HP több jelentős reklámkampányt indított és fog indítani a közeljövőben. Czinege hangsúlyozta, hogy az otthoni felhasználók egyre nagyobb többsége vásárol számítástechnikai berendezéseket a nagyáruházakban, ahol a HP jelenléte igen hangúlyos.

Scharek Viktor, a személyi rendszerek üzletág igazgatója hangsúlyozta, hogy a divízió az elmúlt évben egyértelműen nyereséges üzletmenetet követett Magyarországon is. A cégegyesítés óta eltelt több, mint 4 negyedév alatt folyamatosan az egyébként is kihívó elvárások felett teljesített mind az árbevétel, mind a profit és a piaci részesedés területén. A HP megőrizte, sőt növelte stabil piacvezető szerepét ebben a szegmensben, mind az asztali gépek, mind a notebookok, mind pedig a tenyérgépek piacán. Mindezek mellett sikerült az elmúlt évben munkahelyteremtés terén is eredményeket elérni és Magyarországra hozni egy PC gyártóbázist.

Szalay Imre, a Szerviz és Szolgáltatások divízió igazgatója kiemelte, hogy az üzletág az ország első számú IT szolgáltató szervezetét is jelenti. A HP Szolgáltatások hazai legnagyobb projektjeiként említendő az Ügyféltámogatási Szolgáltatások gyöngyszemeként számon tartott úgynevezett Mission Critical szolgáltatásokra kötött millió dolláros nagyságrendű szerződések az APEH, Westel és PGSM cégekkel.

A konzultációs és rendszerintegrációs szolgáltatások legnagyobb projektjei között említendő a Nyíregyházi Főiskola megrendelése a BuilDog rendszerre, az Artisjusnál bevezetett Oracle rendszer, az ÉGÁZ-DÉGÁZ-al SAP ISU rendszer bevezetésére közelmúltban kötött nagy értékű megállapodás, illetve a Dunántúli Regionális Vízműveknél sikeresen befejezett SAP ISU rendszerintegráció, melynek eredményeképpen a DRV az első olyan közművé vált ahol az SAP-t teljes ügyfélkörre használják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:10

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.