Szerző: roberto

2003. május 27. 14:09

Az FSF.hu Alapítvány nem köt tűzszünetet

Az FSF.hu Alapítvány tovább folytatja a BSA

Az FSF.hu Alapítvány tovább folytatja a BSA Tűzszünet kampánya által érintett területeken megkezdett előadássorozatát. Az előadások célja a szabad szoftverekre épülő megoldásokról való tájékoztatás, illetve a szabad szoftverek világát működtető jogi és szemléletbeli alapok szélesebb körben való ismertetése. A tervezett előadásokban különös hangsúly esik ezen szoftverek mindennapi életben való használhatóságára, valamint az irodai munkavégzéshez is alkalmas megoldásokra.

A BSA Magyarország 2003-as kampányának részeként májusban négy alföldi megyében (Bács-Kiskun, Békés, Csongrád és Jász-Nagykun-Szolnok) folytatja a már régóta kritizált kampányát. Az idei Tűzszünet által már érintett területeken, négy dunántúli megyében, majd áprilisban öt észak-kelet magyarországi megyében az akciókat a BSA közleménye szerint a vállalkozások "igen pozitívan" fogadták, és a visszajelzést küldő vállalatok kérésére a BSA meghosszabbította a türelmi időszakot; annak letelte után azonban a legnagyobb szoftvergyártók érdekeit képviselő szervezet több tucat feljelentést tett.

A Tűzszünet ellenkampányaként indított rendezvénysorozat első állomása Veszprém volt, ahol az Iparkamara jóvoltából a helyi vállalkozók hallgatták meg az FSF.hu és az LME (Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete) előadásait a szabad szoftverekről. A következő helyszín Békéscsaba lesz, az előadásokat a Gábor Dénes Főiskolán lehet meghallgatni május 31-én, szombaton; június 11-én pedig a hajdúnánási Teleházban szervez az alapítvány előadásokat az érdeklődők számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról