Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 26. 14:13

Centrino-alapú Panasonic notebook terepen dolgozó mérnökök számára

A Panasonic múlt héten mutatta be új Toughbook számítógépét, amely már az Intel Centrino technológiára épül.

A Panasonic múlt héten mutatta be új Toughbook számítógépét, amely már az Intel Centrino technológiára épül.

A japán gyártó Toughbook sorozatába azok a noteszgépek tartoznak, amelyeket kifejezetten terepen dolgozó mérnökök számára fejlesztette ki, ezért a készülékek ütésálló házban kaptak helyet és a vízfreccsenést is bírják. Az extrém körülményeknek is ellenálló gépet magnézium-ötvözetből készült házba szerelte a Panasonic, a merevlemezt speciális ütésálló felfüggesztés tartja, a számítógép hűtéséről pedig egyedi megoldás gondoskodik.

A Toughbook CF-73 számítógép 1,4 GHz-es Pentium M processzorra és Intel i855 chipkészletre épül, 256 Mbyte memóriát, 40 Gbyte-os merevlemezt, DVD/CD-RW meghajtót és Intel PRO/Wireless 2100 vezeték nélküli hálózati vezérlőt tartalmaz. A notebook kijelzője 13,3 hüvelyk átlójú és 1024x768 pixel megjelenítésére képes.

A Panasonic adatai szerint a Toughbook CF-73 24 százalékkal könnyebb és 28 százalékkal könnyebb elődjénél, a CF-72 modellnél. A japán gyártó szerint a Centrinóra épülő számítógép 200 százalékkal hosszabb akkumulátoros üzemidőt kínál a felhasználóknak. A Toghbook CF-73 megszakítás nélkül 5,5 óra folyamatos akkumulátoros működésre képes, de opcionálisan rendelhető második akkumulátorral ez akár 9 órára is növelhető.

A beépített vezeték nélküli LAN vezérlőn túl a Toughbook beépített Bluetooth adóvevővel is rendelkezik és GPRS vagy CDMA kapcsolatra is képes. A készülék természetesen "vezetékes" Ethernet-kapcsolatra is képes, emellett két PCMCIA aljzat és két USB2.0 port is helyet kapott benne. A további bővítési lehetőségekről dokkolóállomás gondoskodik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról