Szerző: Barna József

2003. május 26. 11:24

NVIDIA nForce: itt a driver, hol a driver

Az NVIDIA a hétvégén eltávolította honlapjáról a múlt héten kiadott legújabb nForce-drivereket, miután a felhasználók visszajelzései alapján fény derült arra, hogy a csomag IDE-vezérlő modulja hibásan működik. A 2.41 verziószámot viselő meghajtót először egy olyan frissített (2.42) változattal helyettesítette a cég, amelyből hiányzott az IDE-vezérlő modul, majd pénteken ez utóbbit is eltávolította weboldaláról.

[HWSW] Az NVIDIA a hétvégén eltávolította honlapjáról a múlt héten kiadott legújabb nForce-drivereket, miután a felhasználók visszajelzései alapján fény derült arra, hogy a csomag IDE-vezérlő modulja hibásan működik. A 2.41 verziószámot viselő meghajtót először egy olyan frissített (2.42) változattal helyettesítette a cég, amelyből hiányzott az IDE-vezérlő modul, majd pénteken ez utóbbit is eltávolította weboldaláról.

Az NVIDIA egyelőre a legutóbbi stabil driver használatát ajánlja Windows XP és 2000 alatt az nForce és nForce2 lapkakészletekre épülő alaplapok tulajdonosainak, jelenleg ez tölthető le a vállalat honlapjáról is. A hibás meghajtók eltávolításának és a korábbi változat visszaállításának mikéntjéről egy részletes tájékoztatót is kiadott a cég, amely szintén a fenti linkről érhető el.

A hiba értelemszerűen nem érinti a Windows 98 SE és ME operációs rendszerekhez kiadott driververziót, amely eredetileg sem tartalmazta az IDE-vezérlő modult.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról