Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 23. 11:38

Intelligens túlhajtás az MSI alaplapjain

A Toms Hardware fedezte fel az MSI 865-Neo2 alaplap egyik igen érdekes tulajdonságát, ami egyfajta intelligens, dinamikus túlhajtás. Az internetes lap tesztlaborjának adatai szerint az MSI új, jelenleg szabadalmazás alatt álló technológiája nagy processzor-terhelés esetén automatikusan 6-8 százalékkal megemeli a front side busz órajelét, ezzel biztosítva némi többletteljesítményt az alkalmazások számára.

A Tom's Hardware fedezte fel az MSI 865-Neo2 alaplap egyik igen érdekes tulajdonságát, ami egyfajta intelligens, dinamikus túlhajtás. Az internetes lap tesztlaborjának adatai szerint az MSI új, jelenleg szabadalmazás alatt álló technológiája nagy processzor-terhelés esetén automatikusan 6-8 százalékkal megemeli a front side busz órajelét, ezzel biztosítva némi többletteljesítményt az alkalmazások számára.

A tajvani gyártó közleménye szerint a technológia egyelőre nincs hivatalosan bejelentve, ugyanis a vállalat jelenleg is teszteli az újdonságot. Az alaplapokhoz megjelenő új BIOS-változatok azonban már minden bizonnyal tartalmazni fogják az automatikus túlhajtás lehetőségét, amelynek egyelőre még végleges nevet sem talált az MSI.

A vállalat közölte, hogy a "hagyományos" tesztprogramok (WCPUID, SiSoft Sandra, Intel Frequency Display) nem képesek észlelni a túlhajtás tényét, ezt egyelőre csak egy speciális alkalmazás képes detektálni. Az MSI szerint a lehetőség csak opcióként lesz elérhető az új BIOS-változatokban, azaz a felhasználók tetszésük szerint kapcsolhatják ki és be az automatikus túlhajtást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról