Szerző: roberto

2003. május 22. 09:19

A Microsoft kétszer használta Európában a kedvezményalapot

[The Seattle Times] Az elmúlt héten megjelent

[The Seattle Times] Az elmúlt héten megjelent híradások szerint a Microsoft pénzalapot hozott létre annak érdekében, hogy a Linux felé kacsingató állami intézmények megnyerése érdekében jelentős kedvezményekkel kínálhassa Windows operációs rendszereit. Az International Herald Tribune híre szerint a Microsoft akkori értékesítési vezérigazgatója, Orlando Ayala tavaly nyáron levélben hatalmazta fel a vállalat vezetőit arra, hogy jelentős kedvezményekkel kínálják a vállalat termékeit a Linux felhasználását is fontolgató intézmények számára. Mint Ayala a belsős e-mailben fogalmazott: "Semmilyen körülmények között se veszítsetek a Linux ellenében!"

A Microsoft alelnöke és vezető jogtanácsosa, Brad Smith a hírt kommentálva a The Seattle Times-nak elmondta, hogy a program teljesen törvényes, és a hírt valójában csak a média fújta fel, Ayala üzenetét a szövegkörnyezetből kiragadva idézték. Az eredeti levélben ugyanis állítólag az állt, hogy "Semmilyen körülmények között se veszítsetek a Linux ellenében, mielőtt meg nem győződtök arról, hogy aktívan és ügyesen felhasználtuk ezt a programot!".

Smith úgy véli, hogy a program megfelel az európai szabályozásnak is, és azt is elmondta, hogy Európában tavaly július óta két esetben használták fel a kedvezményalapot viszonylag kis szerződéseknél, amelyek összértéke körülbelül tizenötmillió dollár volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról