Szerző: Barna József

2003. május 22. 09:19

A HP-Microsoft páros ismét vezet a TPC-C tesztben

A Hewlett-Packard és a Microsoft tegnap közös sajtóközleményben jelentette be, hogy ismét rekorderedményt értek el az on-line tranzakció-feldolgozási teljesítményt vizsgáló TPC-C tesztben a nem fürtözött rendszerek kategóriájában. A kérészéletű korábbi rekordot ugyanaz a HP 9000 Superdome szerver döntötte meg, amelyet két héttel ezelőtt az IBM új p690 kiszolgálója taszított le a trónról.

[HWSW] A Hewlett-Packard és a Microsoft tegnap közös sajtóközleményben jelentette be, hogy ismét rekorderedményt értek el az on-line tranzakció-feldolgozási teljesítményt vizsgáló TPC-C tesztben a nem fürtözött rendszerek kategóriájában. A kérészéletű korábbi rekordot ugyanaz a HP 9000 Superdome szerver döntötte meg, amelyet két héttel ezelőtt az IBM új p690 kiszolgálója taszított le a trónról.

A bejelentés szerint a 64 darab Madison magos Itanium 2 processzort tartalmazó, Microsoft Windows Server 2003 Datacenter Edition for Itanium operációs rendszert és SQL Server 2000 Enterprise Edition adatbázis-kezelőt futtató HP Superdome 707 102 tpmC pontot ért el a tesztben, míg ár-teljesítmény viszonya 9,13 dollár/tpmC.

Amint arról hírt adtunk, a HP és a Microsoft április végén, a Windows Server 2003 operációs rendszer bejelentésével egy időben számoltak be arról, hogy a HP Superdome 658,277 tpmC pontos eredményével rekordot döntött a TPC-C tesztben. A vállalat képviselői most elmondták, hogy akkor nem volt lehetőségük a rendszer finomhangolására, hiszen a Microsoft-bejelentés idejére produkálni kellett az eredményt. Az azóta eltelt egy hónap során azonban sikerült optimalizálni a konfigurációt, és a mostani, jelentősen magasabb eredmény jobban tükrözi a szervertől és a Microsoft-szoftverektől várható valós teljesítményt, állítják.

Az eredmények felülvizsgálatát azonban mégiscsak az indokolhatta, hogy az IBM két héttel ezelőtt a második helyre kényszerítette a HP-Microsoft párost. A Nagy Kék 32 darab 1,7 GHz-es Power4+ processzorral szerelt, AIX operációs rendszert és DB2 adatbázis-kezelő alkalmazást futtató új p690 szervere 680 613,12 tpmC pontos -- akkor -- rekorderedményt ért el a tesztben.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról