Szerző: Barna József

2003. május 16. 16:49

Springdale chipkészletes Soltek-lapok nem csak Újpest-drukkereknek

Néhány nappal a lapkakészletek hivatalos premierje előtt a Soltek bejelentette az Intel Springdale sorozatra épülő egyedi kialakítású alaplapjait. A tajvani gyártó Violet Eyes lapjaival feltehetően nem csupán az Újpest-drukkerek táborát célozza meg.

[HWSW] Néhány nappal a lapkakészletek hivatalos premierje előtt a Soltek bejelentette az Intel Springdale sorozatra épülő egyedi kialakítású alaplapjait. A tajvani gyártó "Violet Eyes" lapjaival feltehetően nem csupán az Újpest-drukkerek táborát célozza meg.

A Soltek lilaködös sorozata jelenleg két modellből áll. Az SL-86SPE/-L az Intel 865PE lapkakészletre épül, amely támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt igénylő Pentium 4 processzorokat, kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, és az ICH5 south bridge-nek köszönhetően képes a Serial ATA meghajtók kezelésére. Az SL-86MP/-L pedig az ugyanezekkel a paraméterekkel és integrált grafikus maggal rendelkező 865G chipsetet hasznosítja.

Mindkét lapon 1 8x AGP, 6 PCI és 4 DDR DIMM foglalat kapott helyet. Az utóbbiakba maximálisan 3 Gbyte DDR400 memóriamodul helyezhető. A gyártó közleménye szerint a lapok különlegessége -- a színük mellett --, hogy akár 1200 MHz-es rendszerbusz-beállítással is képesek működni.

Az alaplapok lehetőséget biztosítanak a túlhajtásra, így a rendszerbusz órajelének, a magfeszültségnek, a memóriafeszültségnek, az AGP-feszültségnek és a szorzónak a módosítására. A termékekhez a Soltektől megszokott szoftvercsomag jár, mely a Trend Micro PC-cillin 2002, a PowerQuest, a PartitionMagic 6.0 SE, a Drive Image 4.0, a FarStone Virtual Drive 7 és a RestoreIT 3 alkalmazásokat tartalmazza.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról