Szerző: roberto

2003. május 16. 12:36

A UnitedLinux az SCO Group nélkül folytatja tovább?

[vnunet.com] Az SCO megszüntette a UnitedLinux csoporttal

[vnunet.com] Az SCO megszüntette a UnitedLinux csoporttal való marketinges, üzletfejlesztési és pénzügyi együttműködését, és nem biztosít további erőforrásokat a konzorcium részére, így kétségessé vált a cég további tagsága. A nyilvánosan alig egy éve indult szövetség célja egy olyan egységes és szabványos Linux termékalap biztosítása a tagok számára , amit a hardver- és szoftvercégek elismernek, illetve támogatnak. Bár a UnitedLinux által kiadott közlemények nem számolnak be róla, és formálisan a Red Hat-et is meghívták a csoportba, a UnitedLinux tagjai a Red Hat piaci előnyének az ellensúlyozására is törekednek.

A csoport tavaly májusban alakult meg a Caldera International Inc. (ma SCO Group), a Conectiva S.A., a SuSE Linux AG és a Turbolinux Inc. részvételével. Az SCO Group viszonya azonban az IBM elleni kereset márciusi benyújtása óta egyre feszültebbé vált a csoport tagjaival, különösen UnitedLinuxon belül és kívül is tekintélyes, az eladási adatok szerinti második legnagyobb disztribútorral, a SuSE-vel.

A SuSE vállalati kommunikációs alelnöke, Joseph Eckert a vnunet.com-nak elmondta, hogy az SCO UnitedLinuxból való visszavonulása nem jelent problémát, a csoport továbbra is feltétel nélkül támogatni fogja a vásárlókat és az üzleti partnereket. Eckert azt is elmondta, hogy a SuSE további felvilágosítást kért az SCO-tól a nyilvánosságra hozott állításokkal kapcsolatban, ám az SCO figyelmen kívül hagyta a kérést. Az alelnök azonban rámutatott arra, hogy képtelenség lenne az SCO részéről olyasmiért pert indítani, amit a UnitedLinuxon belül közösen fejlesztettek ki.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról