:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 16. 12:25

A Nintendo ingyenes kiegészítővel teszi vonzóbbá a GameCube konzolt

A Nitendo a E3 kiállításon bejelentette, hogy a június 23-tól egy olyan kiegészítőt mellékel ingyenesen a GameCube konzolhoz, amelynek segítségével a Game Boy játékok is lejátszhatók a konzolon.

A Nitendo a E3 kiállításon bejelentette, hogy a június 23-tól egy olyan kiegészítőt mellékel ingyenesen a GameCube konzolhoz, amelynek segítségével a Game Boy játékok is lejátszhatók a konzolon.

Az Game Boy Player nevű egység segítségével a hordozható játékkonzolok: a Game Boy, Game Boy Color és Game Boy Advance játékaival lehet majd játszani nagy képernyőn, a kártyát a GameCube konzolhoz csatlakoztatott kiegészítőbe helyezve. A készülék kábelen keresztül többjátékos üzemmódot is lehetővé tesz.

A GameCube konzol jelenleg 149 dollárba kerül, ezzel az új generációs készülékek között a legolcsóbb a piacon. Ennek ellenére az értékesítési adatai csalódást okoznak, a március végén zárult pénzügyi év során a Nintendo csupán 5,6 millió konzolt tudott eladni, noha korábban arra számított hogy 10 millió készüléket értékesít.

Az E3 kiállításon a Vivendi Universal játékkiadó részlegének képviselője elmondta, hogy mivel a GameCube eladásai messze elmaradnak a várakozásoktól, a vállalat a tervezettnél kevesebb programot ad ki a Nintendo gépére. Az Activision kiadó képviselője osztotta ezt a véleményt.

A legnagyobb független játékkiadó, az Electronic Arts szerint a Nintendo jól ismeri a piacot és nem fogja könnyen adni magát. A japán vállalat képviselői az E3-on tartott sajtótájékoztatón rámutattak, hogy az utóbbi fél év során a GameCube eladási adatai folyamatosan növekedtek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 00:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.