Szerző: Barna József

2003. május 13. 10:24

Megérkezett az Athlon XP 3200+

Az AMD a várakozásoknak megfelelően ma bejelentette asztali számítógépekbe szánt leggyorsabb mikroprocesszorát, az Athlon XP 3200+ modellt. A lapka a korábbi változatoknál gyorsabb rendszerbuszt használ.

[HWSW] Az AMD a várakozásoknak megfelelően ma bejelentette asztali számítógépekbe szánt leggyorsabb mikroprocesszorát, az Athlon XP 3200+ modellt. A lapka a korábbi változatoknál gyorsabb rendszerbuszt használ.

Az új Athlon XP 3200+ a 0,13 mikronos csíkszélességgel gyártott Barton magra épül, 512 kbyte másodszintű gyorsítótárat tartalmaz és 400 MHz-es rendszerbuszt használ, valós órajele pedig 2,2 GHz. Amint az ismert, az AMD korábbi, asztali számítógépekbe szánt csúcsmodelljei 333 MHz-es rendszerbuszt használnak. A gyorsabb buszt hivatalosan egyelőre kizárólag az NVIDIA nForce2 Ultra 400 és a SiS748 lapkakészletek támogatják.

Amint arról hírt adtunk, a rivális Intel április közepén mutatta be a korábbi változatoknál gyorsabb, 800 MHz-es rendszerbuszt használó, 3 GHz-en üzemelő Pentium 4 modelljét és az azt kiszolgálni képes új lapkakészletet. A vállalat hamarosan piacra dobja az alacsonyabb órajelen futó, 2,4, 2,6 és 2,8 GHz-es, ám szintén 800 MHz-es rendszerbuszt használó és a Hyper-Threading technológiát támogató új processzorait.

Az Athlon XP 3200+ az AMD közleménye szerint azonnal hozzáférhető több számítógépgyártó vállalat kínálatában. A processzor ára ezer darabos közvetlen megrendelés esetén 464 dollár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról