Szerző: Ady Krisztián

2003. május 9. 15:00

A TiVo korlátozott, de ingyenes szolgáltatást nyújt licencpartnerei készülékeihez

[News.com] A TiVo egy erősen korlátozott, bizonyos funkciókat nem tartalmazó alapszolgáltatást nyújt a cégtől technológiát licencelő készülékgyártók számára. A szolgáltatás részeként elérhető csökkentett képességű szoftvert más gyártók termékeiben, DVD-írókban is megtalálhatjuk a jövőben.

[News.com] A TiVo egy erősen korlátozott, bizonyos funkciókat nem tartalmazó alapszolgáltatást nyújt a cégtől technológiát licencelő készülékgyártók számára. A szolgáltatás részeként elérhető csökkentett képességű szoftvert más gyártók termékeiben, DVD-írókban is megtalálhatjuk a jövőben.

A TiVo Basic néven megjelent alapszolgáltatás természetesen a digitális rögzítési lehetőségeket nem korlátozza, így a fizetős szolgáltatásban is megtalálható merevlemezes rögzítést és a Time Shifting technológiát is támogatja.

Az alapszolgáltatás nem teszi lehetővé a programok név szerinti keresését, valamint az úgynevezett Season Pass funkciót, mellyel sorozatok egyes részeit automatizálva vehetjük fel. Az elektromos programfüzet csupán három napig tartalmazza előremenőleg a műsorok adatait, míg a teljes szolgáltatás ezt két hét időtartamban nyújtja.

Az alap szolgáltatást tartalmazó eszközök tulajdonosai természetesen később bármikor előfizethetnek a teljes szolgáltatásra, melynek havidíja 12,95 dollár, vagy akár a termék teljes élettartamára is megváltható egy összegben a teljes előfizetés 299 dolláros áron.

A Toshiba még mindig csak fejleszti első generációs, 80 GB-os merevlemezzel ellátott DVD-lejátszóját, melynek már a tavaly év végi szezonban a piacra kellett volna kerülnie. Ez a Toshiba készülék már tartalmazni fogja a TiVo Basic szoftverét, előfizetését. A készüléket a legutolsó információk szerint augusztusban dobja piacra a vállalat meglehetősen magasnak tűnő, 549 dolláros ajánlott áron.

A Sony szintén licenceli a TiVo technológiáját, hasonlóan egy harmadik meg nem nevezett céghez. A TiVo alelnöke, Jeff Klugman szerint az utóbbi ismeretlen cég készüléke már idén a karácsonyi fa alá kerülhet.

A teljes TiVo szolgáltatásra előfizető Sony, Toshiba vagy más eszközzel rendelkező tulajdonosok a TiVo saját készülékeivel elérhető szolgáltatásainak teljes skáláját vehetik majd igénybe. Akár PC-jükkel is összeköthetik majd az eszközt fotók és zenei állományok televíziókészüléken történő bemutatásához vagy házimozirendszeren történő meghallgatásához.

A TiVo a TiVo Basic szolgáltatás egyszeri árát a szórakoztatóelektronikai gyártóktól szedi be, melyek ezt beépítik a termékek árába. A TiVo célja teljesen világos: minden TiVo Basic felhasználóból könnyedén teljes TiVo szolgáltatást igénybe vevő felhasználó lehet, mely így jelentős összeget fizet a TiVo számára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról