Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 9. 10:16

Az új Intel szoftverkönyvtár felgyorsítja a matematikai funkciókat igénylő alkalmazásokat

[Mmd] Az Intel Corporation bejelentette az Intel Math Kernel Library 6.0

[Mmd] Az Intel Corporation bejelentette az Intel Math Kernel Library 6.0 elnevezésű, fejlesztőknek szánt szoftverkönyvtárát, amely számításigényes, szimulációs és elemző alkalmazások készítésére használható az Intel Pentium 4, Intel Pentium M, Intel Xeon és Intel Itanium 2 processzorokra épülő rendszereken, beleértve a Intel Hyper-Threading technológiával rendelkező rendszereket is. Az új könyvtár révén a fejlesztők kevesebb munkával többféle Intel-alapú rendszeren futó alkalmazás teljesítményét növelhetik meg.

Az Intel Math Kernel Library 6.0 lineáris algebra, gyors Fourier-transzformációs és vektormatematikai funkciók újra felhasználható gyűjteménye, egységes alkalmazásprogramozási felülettel. A könyvtár előre elkészített programozási kódok készlete, amelyet a fejlesztő az alkalmazások írása során lehívhat. Az Intel Math Kernel Library 6.0 segítségével a fejlesztőknek csak egyszer kell megírniuk a kódot, ezután az Intelre épülő rendszerek széles skáláján tapasztalhatják a teljesítménynövekedést. A könyvtár az olyan matematikai funkciókat igénylő alkalmazásokhoz készült, mint pl. a gazdasági modellezés, vagy a geológiai felméréseket elemző szoftverek.

"Az Intel Math Kernel Library 6.0 az Intel eszköz portfóliójának fontos eleme, mely kivételes teljesítményt nyújt a mérnöki, tudományos és gazdasági alkalmazásoknak" -- mondta Jonathan Khazam, az Intel Software Products részlegének vezérigazgatója. "Az Intel Math Kernel Library 6.0 olyan rendkívül fontos új funkciókat biztosít, mint pl. többdimenziós, gyors Fourier-transzformációkat jelfeldolgozáshoz, és nagy teljesítményű véletlenszám-generátor funkciókat a különféle elemző alkalmazásokhoz."

"Az Intel Math Kernel Library 6.0 teljesítménye révén számos jogvédett kódot helyettesít a Linuxot futtató Itanium-alapú rendszerek számára" -- mondta Joe Griffin, az MSC.Software Nastran Linux termékmenedzsere. "A könyvtár a meglévő kódok karbantartására fordítandó időt is csökkenti, és lehetővé teszi, hogy fejlesztőink a tényleges termékfejlesztési alkalmazások funkcionalitásának bővítésére koncentráljanak."

Az Intel Math Kernel Library 6.0 mellett az Intel olyan szoftverfejlesztő termékeket ajánl, mint az Intel C++ és az Intel Fortran fordítók, az Intel Thread Checker 1.0, Intel Vtune Performance Analyzer és az Intel Integrated Performance Primitives szoftverkönyvtár.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról