Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. május 8. 12:01

Kevesebben, de többet használtuk vonalas telefononjainkat márciusban

2003 márciusában ismét csökkent a vezetékes fővonalak száma Magyarországon: míg februárban 3 649 637, úgy márciusban már csak 3 642 103 telefont tartottak nyilván a távközlési szolgáltatók (Emitel Rt., Hungarotel Rt., Matáv Rt., Monortel Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt.) -- derül ki a Hírközlési Felügyelet vezetékes gyorsjelentéséből.

[HWSW] 2003 márciusában ismét csökkent a vezetékes fővonalak száma Magyarországon: míg februárban 3 649 637, úgy márciusban már csak 3 642 103 telefont tartottak nyilván a távközlési szolgáltatók (Emitel Rt., Hungarotel Rt., Matáv Rt., Monortel Rt., Vivendi Telecom Hungary Rt.) -- derül ki a Hírközlési Felügyelet vezetékes gyorsjelentéséből.

Korábbi hírek a gyorsjelentésekről:
2003. február
2003. január
2002. december
Száz lakosra már csak 35,9 vonalas telefon jutott márciusban, míg a mobilt közel kétszer annyian választották: szintén 100 lakosra 69,6 kézitelefon jut. Nőtt ugyanakkor az ISDN vonalak aránya, és érdekes módon emelkedik a vonalas telefonra várakozók száma is: egy hónap alatt háromszázzal gyarapodott a vezetékes telefonra áhítozó leendő előfizetők tábora is.

Míg az egy fővonalra jutó beszélgetések hossza egész hónapra vetítve a februári 230 percről 247-re nőtt, a hívások átlagos időtartama nem változott: ez három perc volt két hónappal ezelőtt és márciusban is. A telefonhasználat időtartama egyébként hullámzó: egy évvel ezelőtt közel 5 órát (280 percet) használtuk vonalas telefonjainkat, úgy tavaly nyár végére ez három és fél órára (211 percre) csökkent, ám azóta a telefonálással eltöltött percek száma -- hektikusan ugyan -- de lassan ismét emelkedik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról