:

Szerző: roberto

2003. május 8. 11:33

Megjelent a Mozilla böngészőprogram-csomag következő kiadásának bétája

[Mozilla.org, HWSW] Megjelent az egyik legnépszerűbb

[Mozilla.org, HWSW] Megjelent az egyik legnépszerűbb keresztplatformos, nyílt forráskódú böngészőprogram-csomag következő stabil kiadásának bétája. Amint az ismert, a Mozilla jelenlegi "stabil" verziója a 1.0-s sorozat utolsó darabja, az 1.0.3-as, ám az ezt követő közbenső kiadásokba annyi újdonság került, hogy a Mozilla-felhasználók jelentős része inkább ezeket az újabb változatokat preferálja (1.2.x, 1.3.x), és fejlesztők is ezek használatára buzdítják őket.

A Mozilla 1.4-es ágának az lesz a feladata, hogy összefogja az eddigi újdonságokat, és a külső fejlesztők számára az 1.0 tavalyi kiadása után egy annál fejlettebb alapot biztosítson. Az 1.4 bétájának újdonságai közt találjuk az NTLM hitelesítést használó Microsoft web- és proxy szerverekkel való kommunikáció képességét, a böngészőfüles oldalak egyedi kezdőlapbeállítási lehetőségeit, vagy épp a Mozilla Mail (a csomag levelezőprogramja) apróbb újdonságait. A szoftver Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra fordított binárisait, valamint a teljes forráskódot a www.mozilla.org-ról tölthetjük le.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.