:

Szerző: roberto

2003. május 8. 11:00

Magyar szervezetek az európai szoftverszabadalmak ellen

[Linux.hu] A Linux-felhasználók

[Linux.hu] A Linux-felhasználók Magyarországi Egyesülete, az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért, az FSN.hu Összefogás a szabad szoftverek elterjesztéséért Alapítvány, a Magyar BSD Egyesület és a Magyar Tartalomipari Szövetség számos egyéb európai szervezet összefogáshoz csatlakozva tiltakozik a szoftverszabadalmak esetleges legalizálása ellen, mert az az informatikai innovációra, a gazdaságra -- különösen a kis- és középvállalatokra -- rendkívül negatív hatással lenne.

Ezen civil szervezetek, valamint kis- és középvállalatok képviseletében a héten egy nyolcfős delegáció indult Brüsszelbe, amely részt vesz az Európa Parlament mára kitűzött meghallgatásán, valamint a szoftverszabadalmak ellen tiltakozó egyéb szervezetek által szervezett konferencián. A delegáció át fogja adni sok magyar kis- és középvállalkozás állásfoglalását, amelyben a szoftverszabadalmak saját üzletmenetükre gyakorolt várható hátrányos következményeit mutatják be. Az ügy hátteréről korábbi cikkünkben számoltunk be.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 15:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.