:

Szerző: roberto

2003. április 30. 17:37

A SuSE Linux jól vizsgázott az IBM Programozói Bajnokságon

[SuSE Magyarország] Sikerrel zárult az első IBM Programozói Bajnokság, melyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán rendeztek április 25-27 között. A tizenöt versenyző mindegyike SuSE Linux operációs rendszeren dolgozott, amelyen Java-alapú IBM WebSphere Studio vagy Eclipse fejlesztői környezetben, IBM DB2 adatbázis-kezelővel és annak kiterjesztéseivel (Net-Search, XML, Spatial Extender)

[SuSE Magyarország] Sikerrel zárult az első IBM Programozói Bajnokság, melyet a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki Főiskolai Karán rendeztek április 25-27 között. A tizenöt versenyző mindegyike SuSE Linux operációs rendszeren dolgozott, amelyen Java-alapú IBM WebSphere Studio vagy Eclipse fejlesztői környezetben, IBM DB2 adatbázis-kezelővel és annak kiterjesztéseivel (Net-Search, XML, Spatial Extender) oldották meg a kitűzött feladatokat. Különösen fontos volt a pályaművek elkészítésénél az ESRI-alapú digitálistérkép-kezelés.

A 48 órás verseny alatt a SuSE terméktámogatási csapat végig a helyszínen volt, hogy az esetleges hibákat azonnal elhárítsa; a rövid idő miatt egy hosszabb kiesés vagy adatvesztés behozhatatlan hátrányt jelentett volna egy adott csapatnak. Szerencsére mind az operációs rendszer, mind a fejlesztőkörnyezet kiválóan vizsgázott a kemény körülmények között. Nemcsak gépújraindítás nem történt, de még egy alkalmazást sem kellett a három nap alatt újraindítani.

A fejlesztői munka elég sokrétű volt, a webes alkalmazáshoz a programfejlesztői környezeten kívül multimédia tartalmat is kellett szerkeszteni, így képszerkesztők, irodai programcsomagok, felhasználói kézikönyveket megjelenítő szoftverek, valamint az adatbázis vezérlőközpont (adatbázisszerver is futott a gépeken) is fontos szerepet kapott.

A Linux jól vizsgázott az összes alkalmazás esetén, így -- mivel a verseny győztes csapatának programját éles, ipari környezetben is használni fogják -- bebizonyosodott, hogy egy olyan környezetben, melyben az operációs rendszertől kezdve az alkalmazásokig számos nyílt forráskódú szoftver áll rendelkezésre, kiválóan lehet, akár néhány nap alatt is, komplex alkalmazásokat készíteni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:41

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.