Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 25. 10:50

Októberre csúszik az Office 2003 megjelenése?

[CNET] A Microsoft a hírek szerint új béta változatot ad ki az Office 2003 irodai programcsomagból, ami egyben azt is jelenti, hogy a végleges verzió nyár elejére tervezett premierje késni fog.

[CNET] A Microsoft a hírek szerint új béta változatot ad ki az Office 2003 irodai programcsomagból, ami egyben azt is jelenti, hogy a végleges verzió nyár elejére tervezett premierje késni fog.

A szoftvergyártó csütörtökön megerősítette, hogy egy új béta változatot bocsát ki az Office 2003-ból, ami júniusban jelenik meg. A vállalat szóvivője elmondta, hogy a nyáron megjelenő béta verzió már azokat a módosításokat is tartalmazza, amelyek a tesztidőszak tapasztalatai nyomán kerültek a szoftverbe. A vállalat szerint az új verzió csupán a már korábban megjelent második béta változat "frissített" kiadása lesz.

A Microsoft közölte, hogy az új béta megjelenése miatt nem tudja tartani az eredetileg nyárra tervezett megjelenési határidőt, ezért az Office 2003 végleges változata legkorábban csak a nyár végére készülhet el. Elemzők szerint azonban sokkal valószínűbb egy októberi, vagy akár még későbbi megjelenés.

A megjelenés késése várhatóan nem lesz komoly hatással az ügyfelek nagyobb többségére, ugyanis a vállalatok rendszerint legalább egy évig vagy még hosszabb ideig tesztelnek egy új Office-változatot, mielőtt bevezetik. Azonban ha a redmondi cég október 31. után adja ki a szoftvert, az már komoly problémát jelenthet azok számára, akik a "Licensing 6" szoftverlicenc-konstrukciót választották, ugyanis ők már nem lesznek jogosultak az Office 2003 licencre.

A Microsoft tavaly októberben adta ki az Office 2003 első bétáját, amelyet 12 ezer tesztelő próbálhatott ki. A második, immár nyilvános tesztverzió márciusban jelent meg és a cég adatai szerint több mint félmillió bétatesztelőhöz jutott el. Korábban még egyik Microsoft terméknek sem volt ilyen sok bétatesztelője.

Elemzők az Office XP megjelenési ütemterve alapján próbálnak arra következtetni, hogy mikor lesz kapható az Office 2003. Az Office XP első bétája 2000 augusztusában jelent meg, a második béta pedig az év végén. 2001 februárjában adta ki a cég a "Corporate Preview" változatot, a végleges termék pedig május 31-én került piacra, azaz összesen 9 hónap telt el a második béta és a végleges termék megjelenése között.

Ennek alapján a szakértők arra számítanak, hogy a Microsoft a nyár legvégére készül el az Office 2003 végleges változatával és valamikor október-novembern táján hozza forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról