:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 24. 17:47

On-line napló a hírek közt

A jövőben on-line napló is színesíti a Hírkereső internetes hírgyűjteményét. A blog műfaját is befogadó hírportálon ezentúl hétköznaponként legalább egyszer frissülő, hangsúlyozottan női naplót is olvashatnak a látogatók.

[HWSW] A jövőben on-line napló is színesíti a Hírkereső internetes hírgyűjteményét. A blog műfaját is befogadó hírportálon ezentúl hétköznaponként legalább egyszer frissülő, hangsúlyozottan női naplót is olvashatnak a látogatók.

A bloggolás -- azaz internetes naplóírás -- világszerte nagy népszerűségnek örvend. A Blogger.com ingyenes naplótárhely szolgáltatás felhasználóinak száma idén év elején lépte át az egymilliót, s az Index által korábban idézett becslés szerint naponta mindegy ötezer új naplót indítanak a világhálón.

A személyes (vagy éppen politikai, társadalmi) üzenetet, véleményt megformáló hálószemek rendszerint vagy egy speciálisan a hálónaplózók számára kifejlesztett ingyenes szolgáltató (mint a korábban említett Blogger, vagy a Blogging Network) oldalán jelennek meg, vagy jobb-rosszabb házilagos kivitelezésű honlapon olvashatók. A hazai hálónaplók közül ez az első, melyet egy eredetileg más tartalmat kínáló weboldal befogadott.

A kevésbé az internetes, mint inkább a való világbéli élményeket megosztó -- egyelőre (nick)névtelen -- bloggerlány a jövőben hétköznaponként legalább egyszer frissíti a hírgyűjtemény blogsarkát. Noha a Hírkeresőn csak tegnap indult a blog, a titokzatos szerzőről annyit már sikerült kideríteni: közel másfél éve saját naplóoldalt is fenntart, méghozzá nem is akármilyet: a kevés hazai lány blogger (vagy a blog.lap.hu gyűjteményének meghatározása szerint harisnya) közül az egyik legnépszerűbb szerzőről van szó, aki vállalta, hogy saját lapjával párhuzamosan a hírgyűjtemény blog oldalát is rendszeresen frissíti.

A napló a Hírkereső főoldaláról érhető el, vagy www.hirkereso.hu/naplo címet beírva olvasható.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.