Szerző: Barna József

2003. április 22. 20:15

Nyereséggel zárta a Sybase az első negyedévet

A Sybase a múlt hét végén jelentette be első pénzügyi negyedéves eredményeit. Az adatbázis-kezelő és egyéb vállalati alkalmazásokat forgalmazó vállalat árbevétele és nyeresége megfelelt a hónap elején lejjebb szállított várakozásoknak.

[HWSW] A Sybase a múlt hét végén jelentette be első pénzügyi negyedéves eredményeit. Az adatbázis-kezelő és egyéb vállalati alkalmazásokat forgalmazó vállalat árbevétele és nyeresége megfelelt a hónap elején lejjebb szállított várakozásoknak.

A Sybase a március 31-én véget ért első pénzügyi negyedévben 181,6 millió dolláros árbevételt ért el, szemben a tavalyi év bázisidőszakának 211 millió dolláros forgalmával. A vállalat általánosan elfogadott számviteli elvek szerint számított nyeresége 13 millió dollárra, részvényenként 13 centre rúgott, míg egy évvel korábban 116,4 millió dolláros, részvényenként 1,14 dolláros veszteségről számolt be a cég. A pro forma nyereség megfelelt a Thomson First Call által megkérdezett elemzők várakozásainak.

"A nehéz gazdasági körülmények ellenére képesek voltunk megőrizni nyereségességünket" -- kommentálta az elmúlt időszak eseményeit John Chen, a Sybase elnök-vezérigazgatója. "Az AvantGo 2002 végi felvásárlása révén a Sybase birtokolja és üzemelteti a világ legnagyobb mobil portálját, 8 millió előfizetővel. Ezzel a mobil adatbázisok piacán tovább növeltük szerepünket, ugyanis 70% feletti részesedésünkkel abszolút vezetői vagyunk ennek a területnek. A Sybase pénzügyi helyzete stabil, amire alapozva tovább folytatjuk befektetéseinket, amelyekkel új, technológiák, partnerek és ügyfelek megszerzését tudjuk biztosítani."

A jelenlegi, második pénzügyi negyedévben a vállalat enyhe forgalomnövekedést vár és 182-190 millió dolláros árbevételre számít. A pro forma nyereség a várakozások szerint 18-22 cent között alakul. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők 191 millió dolláros forgalom mellett 22 centes profitot várnak.

A Sybase részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején 1,30 százalékkal a tegnapi záróérték felett, 12,51 dolláron állt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról