Szerző: Ady Krisztián

2003. április 22. 17:44

Emeli a 15"-os LCD-panelek árát két vezető gyártó

[DigiTimes] Mivel a kereslet továbbra is jelentősen meghaladja a gyártókapacitást, két élvonalbeli gyártó, a HannStar Display és a Chunghwa Picture Tubes (CPT) is bejelentette a tegnapi nap folyamán, hogy 5 dollárral emeli a 15 méretű LCD-panelek, notebookokba szánt kijelzők árát. Az áremelkedés a jövő hónaptól lép életbe a kínai nyelvű Commercial Times információi szerint.

[DigiTimes] Mivel a kereslet továbbra is jelentősen meghaladja a gyártókapacitást, két élvonalbeli gyártó, a HannStar Display és a Chunghwa Picture Tubes (CPT) is bejelentette a tegnapi nap folyamán, hogy 5 dollárral emeli a 15" méretű LCD-panelek, notebookokba szánt kijelzők árát. Az áremelkedés a jövő hónaptól lép életbe a kínai nyelvű Commercial Times információi szerint.

Bár több LCD-gyártó növelte számottevően gyártókapacitását az elmúlt hónapok során, a bővítés főként a nagyobb árrést tartalmazó, profitábilisabb 17"-os kijelzők készítésére alkalmas gyártósorokat érintette.

Az iSuppli nemrég megmegjelent -- Market Watch című -- heti jelentésében a piackutató cég elnöke, Rhoda Alexander arra figyelmeztetett, hogy az LCD-gyártók stratégiája könnyen a visszájára fordulhat. Az áremelést a monitorgyártók továbbhárítják a fogyasztókra, az aránytalanul drágább 15"-os monitorokra pedig a felhasználók már nem tartanak igényt és visszatérhetnek a hagyományos katódsugárcsöves monitorokhoz.

A Chunghwa Picture Tubes 10,9 százalékkal, a HannStar Display 6 százalékkal rendelkezett a globális LCD-piaci tortából, a tajvani gyártók kombinált részesedése 48,9 százalékról kereken 50 százalékra emelkedett ezalatt az időszak alatt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról