:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 17. 13:23

Növekedő nyereségről és csökkenő forgalomról számolt be a Nokia

A mobiltelefonok legnagyobb gyártója, a Nokia közzétette első negyedéves eredményeit. A vállalat nyeresége 13 százalékkal növekedett annak ellenére, hogy a hálózati infrastruktúra részleg igen gyengén teljesített.

A mobiltelefonok legnagyobb gyártója, a Nokia közzétette első negyedéves eredményeit. A vállalat nyeresége 13 százalékkal növekedett annak ellenére, hogy a hálózati infrastruktúra részleg igen gyengén teljesített.

A Nokia 977 millió euró, azaz részvényenként 20 cent nettó profitról számolt be, szemben a tavalyi év első negyedévében elért 863 millió eurós, azaz részvényenként 18 centes nyereséggel. A forgalom 3,5 százalékkal 6,77 miliárd euróra esett vissza.

A finn cég közölte, hogy az első negyedében 98 millió mobiltelefont értékesített, ami 1 százalékkal magasabb a tavalyi első negyedéves adatnál. A cég a globális mobiltelefon-piacon 38 százalékos részesedést ért el. A Nokia arra számít, hogy a világszerte értékesített mobiltelefonok száma az idén 10 százalékkal növekedik.

A finn vállalat egyúttal közölte, hogy számításai szerint a vezeték nélküli infrastruktúra piac az idén 15 százalékkal esik vissza. A Nokia nemrégiben jelentette be, hogy a költségek csökkentése érdekében 1800 alkalmazottat bocsát el a hálózati infrastruktúra részlegétől.

A vállalat bejelentette, hogy a második negyedévben a hálózati részleg további gyengélkedése miatt részvényenkénti 13-16 eurocentes profitra számít, míg a tavalyi második negyedévben részvényenként 19 centes eredményt ért el. A jelenleg is tartó negyedévre 4-12 százalékos forgalomnövekedést vár a cég.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 18:46

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.