Szerző: Bodnár Ádám

2003. április 11. 14:43

Az MSI bejelentette 875P chipkészletes alaplapját

A tajvani MSI bejelentette hangzatos nevű 875P Neo-FIS2R alaplapját, amely a hétfőn debütáló Intel 875P (kódnevén Canterwood) chipkészletre épül. A terméket elsősorban munkaállomásokba és számítógépmániás felhasználóknak ajánlja a gyártó.

A tajvani MSI bejelentette hangzatos nevű 875P Neo-FIS2R alaplapját, amely a hétfőn debütáló Intel 875P (kódnevén Canterwood) chipkészletre épül. A terméket elsősorban munkaállomásokba és "számítógépmániás" felhasználóknak ajánlja a gyártó.

Az ATX kivitelű alaplap Socket478 processzorfoglalattal rendelkezik és 800, 533, illetve 400 MHz-es front side busszal működő Intel chipeket támogat. A 875P chipkészlet kétcsatornás memóriavezérlőt tartalmaz és DDR266/333/400 memóriákkal működik együtt.

Említésre méltó az extra memóriasebességet nyújtó PAT (Performance Acceleration Technology), valamint a CSA (Communication Streaming Architecture), ami valójában annyit jelent, hogy a chipkészletbe integrált Gigabit Ethernet vezérlő dedikált 266 MB/s buszon csatlakozik a rendszerhez, vagyis nem terheli a PCI buszt, illetve a northbridge és southbridge közötti kommunikációs csatornát. A 875P természetesen együttműködik az AGP8X eszközökkel.

A 875P chipkészletben az ICH5 southbridge található, amelynek legfontosabb újdonsága, hogy integrált Serial ATA vezérlőt tartalmaz. A chip természetesen támogatja az ATA33/66/100 perfiériákat is, ezen felül összesen 8 USB2.0 eszköz kezelésére képes, valamint 5.1 csatornás hangvezérlővel is ellátták. Az alaplapon egy Promise Serial ATA RAID vezérlő is helyet kapott.

Az MSI 875P Neo-FIS2R figyelemre méltó érdekessége a CoreCell Chip, amely 4 új funkciót biztosít a felhasználók számára. Ezek közül első a rendkívül könnyű és biztonságos túlhajtást biztosító Speedster, másik a ventilátorzajt csökkentő BuzzFree, a harmadik az energiafogyasztást optimalizáló PowerPro, negyedik pedig a rendszer élettartamát meghosszabbító LifePro.

Az alaplaphoz mellékelt szoftverek listája a következő: Adobe Photoshop Album, WinDVD 4, WinRip 2, Virtual Drive 7 Pro, RestoreIT! 3 Pro, Media Ring. Az MSI egy olcsóbb, kevesebb szolgáltatást nyújtó változatot is piacra dob 875P Neo-LSR néven, amely csak 10/100 Mbps Ethernet-vezérlőt tartalmaz, valamint a Promise Serial ATA RAID vezérlő helyett az ICH5R southbridge chipben található Serial ATA RAID 0 kontrolleren keresztül biztosítja a RAID-támogatást.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról