Szerző: Ady Krisztián

2003. április 8. 14:22

Sikeres EDGE mobilhívást bonyolítottak le Nokia eszközök segítségével

[GJW] A Total Acces Communciation (DTAC) és a Nokia világviszonylatban is az elsők között bonyolított le sikeres EDGE mobilhívást Thaiföldön. A laboratóriumi körülmények között Nokia kereskedelmi berendezésekkel lebonyolított EDGE hívás a DTAC EDGE tesztelési folyamatának első fázisát jelenti.

[GJW] A Total Acces Communciation (DTAC) és a Nokia világviszonylatban is az elsők között bonyolított le sikeres EDGE mobilhívást Thaiföldön. A laboratóriumi körülmények között Nokia kereskedelmi berendezésekkel lebonyolított EDGE hívás a DTAC EDGE tesztelési folyamatának első fázisát jelenti.

Az EDGE technológia segítségével a mobilszolgáltatók jobb minőségű, nagy sebességű adat-, hang-, audio-, video-, és szövegátvitelt együttesen biztosító hálózati szolgáltatásokat kínálhatnak ügyfeleiknek. Az EDGE (Enhanced Data Rates for Global Evolution; fejlett adattovábbítás a globális fejlődésért) a GSM továbbfejlesztése.

A kereskedelmi forgalomban elsőként megjelenő termékek (például a Nokia 6200 mobiltelefon) akár 118 kbit/s hang- és adatsebességet is elérhetővé tesznek majd. Az EDGE technológia által biztosított legmagasabb adatsebesség eléri a 473 kbit/s-ot. A GSM hálózat EDGE-re történő átalakulása következtében a már létező 800, 900, 1800 és 1900 MHz-es frekvencián átlagosan háromszorosára gyorsul majd a GPRS kapcsolat sebessége.

"A Nokia iparágvezető megoldása egyértelmű választás volt számunkra. A DTAC örömmel végzi el a tesztelést, hiszen amikor a piac készen áll majd az EDGE bevezetésére, a tesztelésnek köszönhetően Thaiföldön mi lehetünk majd az első vállalat, amely EDGE szolgáltatást indít be" -- mondta Sigve Brekke, a DTAC társelnök-vezérigazgatója.

"2002 folyamán az érdeklődés egyértelműen az EDGE felé fordult. Világszerte számos szolgáltató kezdte el a GSM/EDGE hardver telepítését. A Nokiánál örömmel látjuk, hogy a DTAC kiállt a GSM világszabvány mellett vállalt szilárd elkötelezettsége és a Nokiába vetett bizalma mellett. Az EDGE technológiánkat érdeklődéssel teszteljük a DTAC-kal együtt" -- tette hozzá Kristian Strand, a Nokia Networks értékesítési igazgatója.

A Nokia eddig Nokia bázisállomás-alrendszerekből, Nokia központ-alrendszerből és GPRS gerinchálózatból, valamint Nokia multimédiás üzenetküldési központból (MMSC), rövid szöveges üzenetküldési központból (SMSC), Nokia intelligens hálózati (IN) platformból és hálózat-konzultációs szolgáltatásból felépülő teljes GSM rendszert és megoldást szállított a DTAC számára.

A Nokia tavaly mutatta be a világ első háromsávos 800/1800/1900 MHz GSM/GPRS/EDGE telefonját, a Nokia 6200-at. A legfrissebb EDGE terminál, a Nokia 6220 a világ első háromsávos 900/1800/1900 MHz GSM/GPRS/EDGE készüléke, mely egész Eurázsiában működőképes. A Nokia folyamatosan, a legtöbb telefonkategóriában bevezeti az EDGE funkciót, 2004 végétől kezdve pedig az EDGE minden új Nokia GSM/GPRS terminálon működik majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról