Szerző: Barna József

2003. április 7. 13:37

GeForce FX chipes videokártyák az XFX-től

A videokártyák és alaplapok piacán új szereplőnek számító XFX ma bejelentette, hogy megkezdte az NVIDIA GeForce FX grafikus processzoraira épülő első termékeinek forgalmazását. A belépő szintű XFX GeForce FX 5200 a mai naptól megvásárolható, míg a gyorsabb modellek egy hónapon belül kerülnek piacra.

[HWSW] A videokártyák és alaplapok piacán új szereplőnek számító XFX ma bejelentette, hogy megkezdte az NVIDIA GeForce FX grafikus processzoraira épülő első termékeinek forgalmazását. A belépő szintű XFX GeForce FX 5200 a mai naptól megvásárolható, míg a gyorsabb modellek egy hónapon belül kerülnek piacra.

Az XFX a hongkongi PINE Group egyik új divíziója, amely tavaly alakult, és kifejezetten a játékosok igényeit szem előtt tartó videokártyákat és alaplapokat gyárt és forgalmaz. A vállalat már korábban bejelentett GeForce FX alapú termékeit, melyek forgalmazását az XFX GeForce FX 5200 piacra dobásával kezdte meg.

A belépő szintű DirectX 9-gyorsító a korábban NV34 néven ismert chipet hasznosítja, amely 0,15 mikronos technológiával készül, és nem támogatja a többi GeForce FX lapkában megtalálható IntelliSample technológiát. A kártyán a grafikus mag és a 128 Mbyte DDR memória az ajánlásnak megfelelően 250, illetve 200 MHz-en fut. A gyártó egy DVI-VGA átalakítót, egy S-video kábelt és a Powerdirector szoftvert mellékeli a termékhez.

Az XFX közleménye szerint a gyorsabb modellek, így az XFX GeForce FX 5200 Ultra és az XFX GeForce FX 5600 (Ultra) is hamarosan megjelenik, legkésőbb április végén vagy május elején.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról