Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. április 7. 13:04

Cáfolja a Tellexszel kapcsolatos híreszteléseket a minisztérium

Alaptalannak minősíti az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) azokat a közelmúltban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a Tellex projektjének egyik alvállalkozója a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda lenne.

[HWSW] Alaptalannak minősíti az Informatikai és Hírközlési Minisztérium (IHM) azokat a közelmúltban megjelent híreszteléseket, amelyek szerint a Tellex projektjének egyik alvállalkozója a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda lenne.

A minisztérium által kiadott közlemény a Sarkadi és Társai Ügyvédi Iroda tájékoztatását idézi: "az Informatikai és Hírközlési Minisztérium által közbeszerzési eljárás keretében meghirdetett ún. TELLEX projektben ügyvédi irodánk semmilyen vállalkozási, illetve megbízási szerződéssel nem rendelkezik sem a fővállalkozó KPMG-vel, sem az alvállalkozó Réczicza Ügyvédi Iroda White&Case LLP-vel."

Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium célja az, hogy a fogyasztók számára megfizethetőek legyenek a hírközlési szolgáltatások és az internet mindenki számára elérhetővé váljon -- folytatódik a közlemény. Ennek érdekében zavartalanul folyik a tényleges versenyt elősegítő, alapjaiban módosított hírközlési törvény kidolgozása.

A híresztelés alapját egy, a Heti Világgazdaságban megjelent írás jelenti, mely részletesen foglalkozik a minisztérium vezető tisztségviselői és a Hírközlési Törvény kidolgozásában külső közreműködőként résztvevő cégek közti személyi összefonódásokkal. A Sarkadi és Társai ügyvédi iroda korábbi munkatársa volt Rácz Zsolt, az IHM közigazgatási államtitkára.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról