Szerző: Ady Krisztián

2003. április 7. 10:56

Japánban már kapható a Western Digital 36 GB-os Raptor merevlemeze

[Clubic.com] A hagyományoknak megfelelően a világon először Japánban lett elérhető, megvásárolható a Western Digital első, nemrég bejelentett Serial ATA merevlemeze. A 10000-es fordulatszámú, 36 GB-os Raptor merevlemez kiváló paramétereivel és kedvező árával hívja fel magára a figyelmet.

[Clubic.com] A "hagyományoknak" megfelelően a világon először Japánban lett elérhető, megvásárolható a Western Digital első, nemrég bejelentett Serial ATA merevlemeze. A 10000-es fordulatszámú, 36 GB-os Raptor merevlemez kiváló paramétereivel és kedvező árával hívja fel magára a figyelmet.

A 10.000-es fordulatszámot 8 megabyte átmeneti tár egészíti ki. A merevlemez a cég által megadott specifikációk szerint 5,2 ms-os átlagos hozzáférési idővel rendelkezik.

A Serial ATA interfész által nyújtott 150 MByte/s adatátviteli sebességet nem képes teljesen kihasználni a merevlemez, de a cég által megadott 102 Mbyte/s buffer-lemez adatátviteli sebesség sem lebecsülendő.

A Serial ATA merevlemezek egyértelmű árelőnnyel rendelkeznek a SCSI merevlemezekkel szemben. A Western Digital honlapja szerint a középkategóriás SCSI merevlemezekhez képest akár 30 százalékkal alacsonyabb költség mellett építhető hasonló teljesítményű tárolórendszer.

A Serial ATA Raptor merevlemezre a Western Digital öt év gyári garanciát vállal, a két meghibásodás közötti átlagos időtartam (MTBF) a gyártó számításai szerint 1,2 millió óra. A Raptor merevlemez körülbelül 21800 japán jenbe, azaz 170 euróba, 41 700 Ft-ba kerül.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról