Szerző: Barna József

2003. április 4. 17:35

Profitfigyelmeztetést tett közzé a Sybase

A Sybase tegnap jelentette be, hogy első pénzügyi negyedéves árbevétele és nyeresége alacsonyabb lesz a vártnál. Az adatbázis-kezelő és egyéb vállalati alkalmazásokat forgalmazó vállalat az ügyfelek általános gazdasági bizonytalanság miatti óvatosságával magyarázta a gyengébb várható eredményeket.

[HWSW] A Sybase tegnap jelentette be, hogy első pénzügyi negyedéves árbevétele és nyeresége alacsonyabb lesz a vártnál. Az adatbázis-kezelő és egyéb vállalati alkalmazásokat forgalmazó vállalat az ügyfelek általános gazdasági bizonytalanság miatti óvatosságával magyarázta a gyengébb várható eredményeket.

Az előzetes adatok szerint a március 31-én véget ért első pénzügyi negyedévben a Sybase árbevétele 180-185 millió dollár körül alakul, ami 7-10 százalékkal alacsonyabb a Wall Street-i elemzők várakozásainál. A pro forma részvényenkénti nyereség várhatóan 16-20 cent körül alakul, míg a Thomson First Call által megkérdezett elemzők 23 centes profitot prognosztizáltak. Az általánosan elfogadott számviteli elvek (GAAP) szerinti részvényenkénti nyereség 12-16 cent között alakul.

John Chen, a vállalat elnök-vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a negyedév utolsó hetében a várakozásokat messze alulmúlták a megrendelések, elsősorban azért, mert az ügyfelek a növekvő gazdasági bizonytalanság miatt késleltetik beszerzéseiket. Mint hozzátette: "Nem titok, hogy tevékenységünk olyan területekre -- így a pénzügyi szolgáltatási és távközlési szektorra -- fókuszál, melyeket aránytalanul nagy mértékben sújtott a gazdasági visszaesés." A vállalatvezető ugyanakkor pozitívumként emelte ki, hogy a gyenge észak-amerikai piac mellett Európa és Észak-Ázsia továbbra is erős maradt.

A 2003-as pénzügyi év egészére a Sybase 0,95-1,05 dollár közötti pro forma részvényenkénti nyereséget vár, míg az általánosan elfogadott számviteli elvek szerinti profit 75-85 cent körül alakul. Az első pénzügyi negyedéves eredményeket a vállalat április 17-én hozza nyilvánosságra.

A Sybase tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra figyelmeztetését. A vállalat részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején 2,28 százalékkal a tegnapi záróérték alatt, 12,44 dolláron állt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról