Szerző: Barna József

2003. április 2. 17:13

Serial ATA-vezérlő lapkák az ALi-tól

Az ALi Corporation ma jelentette be, hogy megkezdte M5281 és M5283 típusjelű Serial ATA-vezérlőinek forgalmazását. Az új chipek önálló megoldások, így bővítőkártyákon vagy az e funkcióval nem rendelkező south bridge lapkát használó alaplapokon alkalmazhatóak.

[HWSW] Az ALi Corporation ma jelentette be, hogy megkezdte M5281 és M5283 típusjelű Serial ATA-vezérlőinek forgalmazását. Az új chipek önálló megoldások, így bővítőkártyákon vagy az e funkcióval nem rendelkező south bridge lapkát használó alaplapokon alkalmazhatóak.

A PCI és Card Bus specifikációval kompatibilis M5281 kétcsatornás Serial ATA- és kétcsatornás párhuzamos ATA-vezérlővel rendelkezik. A kompaktabb M5283 mindössze annyiban különbözik e modelltől, hogy csupán egycsatornás, két meghajtó kezelésére képes párhuzamos ATA-vezérlővel látták el. Mindkét termék azonnal megvásárolható a gyártótól.

Az ALi várhatóan hamarosan bejelenti M1565 jelölésű south bridge lapkáját is, amely integrálva tartalmazza a Serial ATA-vezérlőt. Ez a chip a várakozások szerint képes az USB 2.0 perifériák és SD/MS memóriakártyák kezelésére, valamint rendelkezik hálózati és vezeték nélküli hálózati (801.11b) vezérlővel is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról