Szerző: roberto

2003. március 29. 16:19

Tesztelhető az UHU Linux 1.0 harmadik előzetese

[uhulinux.hu] A magyar fejlesztésű UHU Linux összeállítói

[uhulinux.hu] A magyar fejlesztésű UHU Linux összeállítói a héten jelentették be a rendszer első változatának harmadik kiadásra jelölt verzióját, az 1.0rc3-at. Az alig egy hónapja megjelent rc2.1-hez képest a legfőbb újdonságot a főbb grafikus komponensek frissítése jelenti: az rc3-ban XFree86 4.3-at, GNOME 2.2.1-et és KDE 3.1.1-et találhatunk, amelyeket olyan népszerű programok egészítenek ki, mint a Mozilla webböngésző 1.3-as változata vagy az OpenOffice 1.0.1 irodai programcsomag.

Frissültek a rendszer alapjai is, az rc3 már a Glibc 2.3.2-re épült, az alapértelmezett fordító pedig a GCC 3.2.2. Ezen felül természetesen sok egyéb programfrissítés és hibajavítás is történt, és jó néhány vadonatúj, a telepítő CD-n nem szereplő csomag (Apache 2, GNOME és KDE kiegészítések, XFree86 kurzorok, Zorp tűzfal) is megjelent az UHU FTP-szerverén a tobbi nevű könyvtárban.

A fejlesztők a "a nagyon közeli jövőben" szeretnék kiadni az UHU 1.0-t, amelyben az rc3-hoz képest már csak apró hibajavítások és csinosítások várhatóak. A friss, Ludwig kódnevű változat szokás szerint az ftp.uhulinux.hu-ról tölthető le, a telepítőkészletet tartalmazó ISO fájl mérete pontosan 650 MB.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról