Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 26. 09:26

E-TV: ingyenes műholdas tévécsatornát indít az Epson

[Mmd] Az új technológiai és gazdasági szatellit

[Mmd] Az új technológiai és gazdasági szatellit TV-csatorna, az E-TV indításával az EPSON új korszakot nyit a televíziós kommunikáció és az ügyfélközelség terén. Az E-TV elnevezésű ingyenes csatorna, amely átfogó, ugyanakkor könnyed hangvételben közvetített műszaki információkat közöl a nézőkkel szinte a teljes EMEA-régióban (Európa, Közép-Kelet és Afrika), problémamentesen fogható a HOT BIRD Eutelsat műholdrendszerén keresztül.

Az E-TV műsora három egymásba fonódó részből tevődik össze: időjárás-előrejelzések, technológiai programok és a "Discover EPSON", amelyek a rendes sugárzási időbe illeszkedve nappal és éjszaka sugározzák programjukat. Az akár öt napra előre szóló, 777 európai várost érintő időjárás-előrejelzéseket, valamint az időjárásra vonatkozó további innovatív információkat az egyik legnagyobb magánkézben lévő és világszerte a megbízhatóságáról híres időjárás megfigyelő központ, az EPSON Meteo Centre továbbítja naponta többször is.

Az E-TV elsődleges érdeklődési körét jelentő technológiai szekció a legfontosabb technológiai fejlesztésekbe enged bepillantást, és megismerteti a nézőket a vezető informatikai és csúcstechnológiai (Hightech) cégek azon termékeivel, amelyek saját mindennapi életünkre is hatással vannak. A műsoridő tetemes részét a legfrissebb műszaki hírek ("Tech-News") teszik ki, amelyek heti rendszerességgel részletes tájékoztatást adnak a legfontosabb technológiai újításokról és termékekről. Az olyan "égetően" fontos témákhoz, mint például a digitális fényképezés vagy a házimozi stb., fogyasztóközpontú információkat és hasznos lépésről-lépésre útmutatást ad a csatorna. A technológiai részleg a hightech-ágazat vezető cégeinél megjelenő újdonságokért is felelős.

Az E-TV "Discover EPSON" részlege kizárólag az EPSON cégnek szenteli műsoridejét. Ennek keretében bőséges információkat kaphatunk a kedvelt EPSON termékekről, és bepillantást nyerhetünk az EPSON különféle, például a színvisszaadás és a precíziós mikromechanotrika terén alkalmazott technológiáiba, amelyek alkalmazásával az energiatakarékos és forráskímélő megoldások nyomán nem csupán tökéletesített felhasználói funkciókkal ellátott, csúcsmodern termékek születnek, de bolygónk jövőjét is tiszteletben tarthatjuk, és lépéseket tehetünk megőrzése érdekében.

A keleti szélesség 13. fokánál található HOT BIRDT-csoport 5 műholdból áll, amivel a világ egyik legnagyobb sugárzási rendszerének számít. A szatellit 1 200 televízió- és több mint 650 rádiócsatorna illetve multimédiás szolgáltató felé közvetít Európába, Észak-Afrikába és Közép- illetve Távol-Kelet országainak túlnyomó részébe. A 4-13o keleti elhelyezkedésű, 12 673 vertikális polarizációjú frekvencián, 27 500 jelsűrűséggel, FEC 3/4 sugárzó Hot Bird műhold technológiai csatornája díjmentesen nézhető.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról