Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 24. 13:26

Az Elpida licencelte a Yellowstone nagysebességű memóriainterfész-technológiát

Japán egyetlen DRAM-gyártó vállalata, az Elpida Memory bejelentette, hogy licenceli a Rambus Yellowstone kódnevű memóriainterfész-technológiáját. A Sony, a Sony Computer Entertainment és a Toshiba után az Elpida a negyedik gyártó, amely licencelte a Yellowstone technológiát.

Japán egyetlen DRAM-gyártó vállalata, az Elpida Memory bejelentette, hogy licenceli a Rambus "Yellowstone" kódnevű memóriainterfész-technológiáját. A Sony, a Sony Computer Entertainment és a Toshiba után az Elpida a negyedik gyártó, amely licencelte a Yellowstone technológiát.

"Számos különféle fejlett memóriainterfész-technológiát megvizsgáltunk és arra jutottunk, hogy a Rambus Yellowstone az egyik legígéretesebb" -- mondta Hidemori Inukai, az Elpida stratégiai igazgatója. "A Rambus Yellowstone szép sikerre számíthat a nagy sávszélességet igénylő alkalmazási területeken."

A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról