Szerző: Ady Krisztián

2003. március 18. 17:34

Ingyenes licenccel vág szélesebb utat a DTS a játékkonzolok világában

A Digital Theater Systems (DTS) a 2003-as GDC (Game Developers Conference) rendezvényen jelentette be, hogy ingyenes DTS-licencelési lehetőséget biztosít a Sony Playstation 2 játékkonzoljára fejlesztő csapatok számára. A 2004 április 1-ig DTS által megvizsgált és jóváhagyott játékok fejlesztőinek nem kell licencdíjat fizetniük a többcsatornás surround hangzást nyújtó technológia használatáért.

[HWSW] A Digital Theater Systems (DTS) a 2003-as GDC (Game Developer's Conference) rendezvényen jelentette be, hogy ingyenes DTS-licencelési lehetőséget biztosít a Sony Playstation 2 játékkonzoljára fejlesztő csapatok számára. A 2004 április 1-ig DTS által megvizsgált és jóváhagyott játékok fejlesztőinek nem kell licencdíjat fizetniük a többcsatornás surround hangzást nyújtó technológia használatáért.

A DTS fejlesztőcsomaghoz a szokásos csatornákon keresztül juthatnak hozzá a hivatalos Playstation 2 játékfejlesztők. A DTS jelentős részesedésre szeretne szert tenni a Playstaton 2 játékok piacán, az ingyenes opció ebben nyújthat nagy segítséget. Ezt megelőzően csupán néhány nagyobb fejlesztő tette/tehette meg, hogy kifizeti a licencdíjat a DTS technológia használatáért. Az EA által megjelentetett Pirates: Legend of Black Kat játék például DTS hangzást is támogat.

"Az elmúlt 12 hónap alatt eladott több mint 10 millió DTS-támogatású Playstation 2 játékkal sikeres belépőt tettünk a videojátékok piacára," -- mondta Jon Kirchner a DTS vezérigazgatója. "Hisszük, hogy ez a program megmutatja, hogy a többcsatornás DTS surround hangzás mennyire egyedülálló módon növeli a Playstation 2 játékok játékélményét, újabb minőségi változást nyújtva a játékok hangzásában". A GDC konferencián a DTS mellett a Dolby Digital is bemutatta új eszközeit és kezdeményezéseit.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról