Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 17. 12:29

CeBIT: Palm OS 5 operációs rendszerre épül a Samsung új mobiltelefonja

A Samsung a hannoveri CeBIT kiállításon mutatta be SGH-i500 mobiltelefonját, amely a Palm OS operációs rendszer 5-ös változatára épül. A koreai gyártó készüléke az első okostelefon, amely a Palm OS szoftver legújabb változatát használja.

A Samsung a hannoveri CeBIT kiállításon mutatta be SGH-i500 mobiltelefonját, amely a Palm OS operációs rendszer 5-ös változatára épül. A koreai gyártó készüléke az első okostelefon, amely a Palm OS szoftver legújabb változatát használja.

Az SGH-i500 a mai igényeknek megfelelően színes kijelzővel, beépített digitális kamerával, valamint SD kártyahellyel is rendelkezik. A készülék rendkívül hasonlít a CDMA hálózatokkal együttműködő SPH-i500 telefonra, azonban az SGH-i500 a GSM/GPRS hálózatokon használható és az SPH-i500-nál több szolgáltatást kínál.

A Samsung most bemutatott mobiltelefonja az Intel PXA262 processzorra épül, 32 Mbyte ROM mellett 32 Mbyte RAM-mal rendelkezik. A Palm OS 5.2 operációs rendszert futtató készülék képernyője érintésérzékeny. A háromsávos (900/1800/1900 MHz) SGH-i500 támogatja a GPRS adatátvitelt. 1100 mAh kapacitású akkumulátora 200 perc beszélgetésre vagy 100 óra készenlétre elegendő energiát biztosít.

A széthajtható mobiltelefon belső TFT-LCD kijelzője 324x352 pixel felbontású és 65 ezer színárnyalat megjelenítésére képes. A külső kijelző 256 színű és OLED (Organic LED) technológiával készül. A telefonban természetesen digitális kamera is található, amely legfeljebb 640x480 pixeles képek készítésére alkalmas. A telefonnal kedvezőtlen fényviszonyok mellett is készíthetők képek, ugyanis beépített vakut tartalmaz.

Amennyiben a felhasználó kifut a beépített memóriából, a telefont SD memóriakártyával bővítheti. Az SD aljzat támogatja az SD/IO szabványt is, vagyis az SGH-i500 SD formátumú bővítőkártyákkal is együttműködik. A mobilt természetesen infravörös porttal is ellátták. A Samsung új telefonja 88x54x26 milliméter nagyságú és 150 grammot nyom.

A Palm OS operációs rendszerbe épített alkalmazásokon felül az AGH-i500 tartalmaz egy audio- és videolejátszó szoftvert, WAP 2.0 böngészőt, MMS és email klienst, valamint Java 2 Micro Edition futtatókörnyezetet. A koreai gyártó ígérete szerint a kereskedelmi forgalomba kerülő készülékeken további szoftverek is megtalálhatóak lesznek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.