Szerző: Bodnár Ádám

2003. március 14. 10:18

A negyedik negyedévben értékesített notebookoknak várhatóan 30-50 százaléka már a Centrino technológiára épül

Mike Splinter
Mike Splinter
"A negyedik negyedévben értékesített notebookoknak várhatóan 30-50 százaléka már a Centrino technológiára épül" -- mondta a HWSW kérdésére Mike Splinter, az Intel marketingért és értékesítésért felelős részlegének elnöke Londonban, a Centrino technológia bemutatója alkalmából rendezett nagyszabású partin.

Splinter hangsúlyozta, hogy az Intel számos vállalattal működik együtt annak érdekében, hogy világszerte egyre növekedjék a vezeték nélküli hálózatok elfogadottsága és felhasználhatósága mind a nagyvállatok, mind pedig a fogyasztók körében.

A londoni partin az Intel számos gyártópartnere kiállította Centrino technológiára épülő notebookját és Tablet PC-jét, a megjelent vendégek több mint húsz különféle méretű, formájú, funkciójú és teljesítményű készüléket vizsgálhattak meg testközelből. Splinter elmondta, hogy a Centrino technológia bevezetése a Pentium piacra dobása óta az Intel legnagobb szabású vállalkozása.

A marketingért felelős részleg alelnöke sikeresnek ítélte a piaci premiert, állítása szerint ugyanis világszerte már összesen több mint 120 termék épül a Centrino technológiára és ez egyedülállóan magas szám még az Intel történetében is -- háromszorosan múlja felül a második legsikeresebb terméket.

Adi Golbert, a Pentium M processzor tervezéséért felelős izraeli mérnökcsoport tagja kérdésünkre elmondta, hogy a 90 nanométeres csíkszélességgel készült Dothan magos processzor már sorozatgyártásra kész állapotban van, a szakemberek az utolsó simításokat és ellenőrzéseket végzik. A Dothan számos -- egyelőre nem részletezett újdonságon felül -- 2 Mbyte másodszintű cache-t tartalmaz és majdnem 150 millió tranzisztorból áll majd.

Golbert elmondta, hogy az izraeli tervezőközpont munkatársai már szimulátoron tesztelik a Dothan után következő Pentium M processzort, illetve most véglegesítik a negyedik generációs chip terveit. Azonban hogy ezek a termékek mikor kerülhetnek piacra, illetve milyen képességekkel rendelkeznek, arról Golbert nem nyilatkozhatott.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról