Szerző: Barna József

2003. március 13. 15:29

HP szakmai szeminárium az elektronikus kormányzati megoldásokról

[Noguchi&Peters] Nemzetközi államigazgatási megoldásokat, referenciákat is felvonultató szakmai szemináriumot szervezett a HP Magyarország március 13-án E-government road show néven.

[Noguchi&Peters] Nemzetközi államigazgatási megoldásokat, referenciákat is felvonultató szakmai szemináriumot szervezett a HP Magyarország március 13-án E-government road show néven.

Magyarország közelgő Európai Uniós csatlakozása, valamint a mind hangsúlyosabban megfogalmazódó információs társadalom kézzelfogható lehetőségei adták a rendezvény aktualitását, ahol a meghívott kormányzati, államigazgatási szakemberek átfogó képet kaphattak a HP azon megoldásairól, melyek jó része már más országokban működik. A rendezvényen, melyet Beck György, a HP Magyarország vezérigazgatója nyitott meg, a HP több, nemzetközi szintű szakértője vázolta a cég elképzeléseit erre a területre vonatkozóan, mint amilyen többek között az államháztartási gazdálkodás korszerűsítése, a nagy országos nyilvántartó rendszerek modernizálása vagy a vám-és határőrizeti rendszerek fejlesztése, melyek kialakitásában a HP átfogó koncepcióval rendelkezik.

A kormányzati projektek HP által kidolgozott speciális finanszírozási módszerei mellett kiemelt szerepet kapott Daniel Ferjancek, a Szlovák Államkincstár képviselőjének előadása, ahol a költségvetési intézmények gazdálkodása már a HP megoldásainak segítségével valósult meg, valamint Bajtay Péter, az Európai Bizottság magyarországi delegációja politikai tanácsadójának ismertetője a közelgő csatlakozás legfontosabb informatikai feladatairól.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról